Δόθηκε στο κοινό το πάρκο Γκεζί

18:35 8/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Η ανακοίνωση για την εκ νέου χρήση από το κοινό του πάρκου Γκεζί έγινε από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, λίγες βδομάδες μετά την εκδίωξη των τελευταίων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συντάραξαν τη γειτονική χώρα από τα τέλη Μαΐου έως τα μέσα Ιουνίου.

Το πάρκο Γκεζί αποτέλεσε την αφορμή για τις πρώτες διαδηλώσεις, που

γρήγορα έλαβαν το χαρακτήρα κινήματος οργής κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ιδιαίτερα μετά τις πρωτοφανείς βίαιες αστυνομικές αντιδράσεις.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 7.500 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών, οι οποίες γρήγορα εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη την Τουρκία, σύμφωνα με απολογισμό της Τουρκικής Ιατρικής Ομοσπονδίας.

Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έκρινε παράνομη την κατασκευή του στρατώνα Τοπτσού σύμφωνα με τους κανονισμούς του σχεδίου πόλης, όπως και παράνομους τους τρόπους λήψης αποφάσεων της αλλαγής των σχεδίων δόμησης και της ανακατασκευής του πάρκου και εξέδωσε εντολή τερματισμού των εργασιών « μέχρι ο δήμος της Κωνσταντινούπολης φέρει νέα σχέδια και οι αλλαγές θα έχουν γίνει σύμφωνα με τους πολεοδομίας ».

Keywords
Τυχαία Θέματα