Δωδέκατη πιο στρατιωτικοποιημένη χώρα η Ελλάδα

Σύμφωνα με έκθεση του γερμανικού οίκου BICC (Bonn International Center for Conversion), ο οποίος ασχολείται με τη στρατιωτική κατάσταση ανά το παγκόσμιο η Ελλάδα βρίσκεται στη 12η θέση έχοντας ανέβει δύο θέσεις σε σύγκριση με πέρσι.

Αιτία της υψηλής θέσης της χώρας μας η ανοιχτή «διένεξη» με την Τουρκία στα θέματα της Κύπρου και του Αιγαίου. Η Κύπρος μάλιστα βρίσκεται

στην 9η θέση της σχετικής λίστας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πολύ πιο χαμηλά στην σχετική κατάταξη καταλαμβάνοντας τις 24η και 28η θέση αντίστοιχα, ενώ η Βρετανία καταλαμβάνει την 64η θέση.

Οι δέκα χώρες που εμφανίζονται στην πρώτη δεκάδα της έκθεσης του γερμανικού οίκου είναι: Ισραήλ, Σιγκαπούρη, Ρωσία, Αρμενία, Συρία, Ιορδανία, Νότιος Κορέα, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρος και Κουβέιτ.

Ο αναθεωρημένος δείκτης στρατιωτικοποίησης δόθηκε στη δημοσιότητα από το BICC πριν λίγες μέρες και στηρίζεται στη βάση των στοιχείων του ίδιου του οργανισμού αλλά και από άλλες πηγές, όπως το ινστιτούτο SIPRI της Στοκχόλμης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το ινστιτούτο IISS.

Keywords
Τυχαία Θέματα