Διορία έως τις 10 Απριλίου στους συνταξιούχους

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι για να αποφευχθεί το μέτρο της προσωρινής αναστολής της καταβολής συντάξεων, το κάθε ταμείο ξεχωριστά θα πρέπει να ειδοποιήσει εγκαίρως, πριν την καταληκτική ημερομηνία στις 10-4-2013, με ανακοινώσεις είτε με όποιο άλλο μέσο επιλέξει, τους ασφαλισμένους του, στων οποίων τις συντάξεις δεν υπάρχει είτε το ΑΜΚΑ είτε το ΑΦΜ, με σκοπό την πλήρη ταυτοποίηση.

Επίσης, αποφασίστηκε όλα τα ταμεία να εντείνουν τις προσπάθειες τους για να ολοκληρώσουν

τη διαδικασία ταυτοποίησης μέχρι τις 10/4/2013, να έχουν ενημερώσει τα αρχεία τους και έτσι να μικρύνουν ακόμα περισσότερο τις αποκλίσεις – της τελευταίας ροής 10/3/2013 – οι οποίες είναι 3,81% του συνόλου των συντάξεων χωρίς ΑΜΚΑ, δηλαδή 176,364 συντάξεις και 3,46% του συνόλου των συντάξεων χωρίς ΑΦΜ, δηλαδή 152,311 συντάξεις καθώς και 15.882 συντάξεις που δεν έχουν ταυτόχρονα ούτε ΑΜΚΑ ούτε ΑΦΜ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, «η αναστάτωση που θα δημιουργηθεί μέσα από την αναστολή των συντάξεων στο τέλος Απριλίου θα είναι προσωρινή και τελευταία καθώς διορθώνεται άμεσα. Το όφελος, όμως θα είναι μόνιμο για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, για τη χώρα μας και για όλους τους Έλληνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα