ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΖΗΤΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Η άμεση δημοσιοποίηση των πρακτικών των χθεσινών επαφών του Καρόλου Παπούλια με τους πολιτικούς αρχηγούς αποτελεί «αυτονόητη υποχρέωση» της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Ο Συνασπισμός εκτιμά ότι μόνο έτσι θα ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και θα σταματήσει η «παραφιλολογία» στα ΜΜΕ, σχετικά με τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων. Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας

δεν προτίθεται να παραστεί στην αποψινή νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη. «Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δεν έχει πρόθεση να συμμετέχει σε επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αντιθέτως, είναι στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε για κατά μόνας συνάντηση μαζί του, είτε για σύσκεψη με όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός φυσικά της Χρυσής Αυγής», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης, τονίζει: «Μετά την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου από το άρθρο 37 του Συντάγματος κύκλου επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, προκύπτουν συγκεκριμένα αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τη Συνταγματική ευχέρεια να αξιολογήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα