ΔΗΜΑΡ: ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ, ΑΛΛΑ… «ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ»

Στη γραμμή της να μην ψηφίζει τα εργασιακά εμμένει η ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. Ποια χαραμάδα υποχώρησης αφήνει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«H Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ επιμένει ομόφωνα και σταθερά στην άρνηση της να αποδεχθεί τις προτάσεις της τρόικας για τα εργασιακά», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του οργάνου, ενώ κατά πληροφορίες,

την ίδια ακριβώς εισήγηση έκανε προς τα στελέχη του κόμματος και ο Φώτης Κουβέλης στην αρχή της συνεδρίασης. Μάλιστα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, στην ίδια απόφασή της, προεξοφλεί, ουσιαστικά την άκαμπτη στάση της κυβέρνησης και, ως εκ τούτου, απευθύνει έκκληση στους ευρωπαίους εταίρους «να μην επιμείνουν στην κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της πατρίδας του».

 Ανοιχτό το «παρών»

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να υπάρξει χαραμάδα συμβιβασμού, αφού ο Φώτης Κουβέλης θα διαμηνύσει στο Μαξίμου ότι αν υπάρξουν αλλαγές στις προβλέψεις περί τα εργασιακά, τότε το κόμμα του θα αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση. Συν τοις άλλοις, υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΗΜΑΡ διευκρινίζουν τη διαφορά μεταξύ του «δεν ψηφίζουμε» -που είναι η επίσημη γραμμή- και του «καταψηφίζουμε». Μ’ άλλα λόγια, αφήνουν το ενδεχόμενο να δηλώσει «παρών» στην κρίσιμη ψηφοφορία η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Μάλιστα, επ’ αυτού του ενδεχομένου ρωτήθηκε και ο «διαπραγματευτής» της ΔΗΜΑΡ, Σάκης Παπαθανασίου, στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ και το άφησε ανοιχτό, λέγοντας ότι το να δηλώσουν «παρών» οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ «είναι ένα πολιτικό ζήτημα που θα αντιμετωπίσουν τα όργανα του κόμματος». Επίσης, ο κ. Παπαθανασίου απάντησε θετικά, σε διευκρινιστική ερώτηση αν η ΔΗΜΑΡ σκέφτεται το «παρών».

Keywords
Τυχαία Θέματα