Δικαστές επιστρέψτε στις έδρες σας

Την πρόταση αυτή διατύπωσαν στην κρίσιμη γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου υπερασπιζόμενη στον αντίποδα τη νομιμότητα των κινητοποιήσεων απαντώντας σε πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είπε ότι «δεν δεχόμαστε  υποδείξεις πατριωτικού καθήκοντος. Δεν μπορεί να αναμένει κανείς ότι η Δικαιοσύνη θα εκδίδει αποφάσεις σκοπιμότητας για να διευκολύνει την άσκηση οικονομικής πολιτικής».

Από την πλευρά του ο υπουργός

Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης δεν ήρθε στη συνέλευση με άδεια χέρια. Προανήγγειλε,προφανώς σε μια προσπάθεια ομαλοποίησης της λειτουργίας της δικαιοσύνης, ότι η επόμενη δόση των αναδρομικών τους θα δοθεί τον Ιανουάριο του 2013 και όχι τον Μάρτιο όπως προβλέπεται με το νέο Μνημόνιο.

Ο κ. Ρουπακιώτης θέτοντας τους δικαστικούς λειτουργούς προ των ευθυνών τους διευκρίνισε ότι δεν συμβουλεύει εκείνος τι θα κάνουν. Και υπενθυμίζεται ότι είναι ο πρώτος που είχε αναγνωρίσει το δίκαιο των αιτημάτων τους.«Χτυπάω την πόρτα της συνείδησης σας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ανεβείτε στις έδρες και κατεβάστε το βλέμμα στην κοινωνία», ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, «χάσαμε, αλλά προς θεού να μην χαθούμε», είπε ο κ. Τέντες.

Για να πάρει την εξής απάντηση από την κ. Θάνου: «Όσο είμαι επικεφαλής της ένωσης δεν θα επιστρέψω να αισθάνεται η Δικαιοσύνη ότι έχει χάσει». Στο τέλος της συνέλευσης οι δικαστές θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους από την οποία εξαρτάται αν θα ανοίξουν ξανά τα δικαστήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα