ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ… ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗ

«Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας -και αναλαμβάνω την ευθύνη- χωρίς εντυπωσιακές υπερβολές, υπάρχει τέτοια ένταση στις προσπάθειες, τέτοιες ελλείψεις που υπάρχουν νεκροί».

Η μελανή αυτή διαπίστωση αποτυπώνει το οξύ έμφραγμα που έχει υποστεί η Δικαιοσύνη και αποκτά μεγαλύτερη αξία, καθώς δεν πρόκειται για μία απλή διαπίστωση, αλλά για ομολογία του ίδιου του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος όλα τα προηγούμενα χρόνια ως μάχιμος δικηγόρος έζησε εκ των έσω τα κενά σε προσωπικό και υποδομές που έχουν τα δικαστήρια.

Ο

υπουργός σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ με κάθε ειλικρίνεια μίλησε για «θανάτους από αίτιες λειτουργίας του κυκλοφορικού συστήματος,σε ποσοστό πολύ περισσότερο από το μέσο όρο από άλλα επαγγέλματα (σ.σ. συλλειτουργών της Θέμιδας)». Όλα όσα εκείνος περιέγραψε ζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι κατ΄επανάληψη έχουν ζητήσει από όλες τις ηγεσίες που πέρασαν από το Υπουργείο να ληφθούν μέτρα για να συμπληρωθούν τα κενά στις οργανικές θέσεις και διατεθεί η κατάλληλη υποδομή , καθώς αυτό θα βοηθήσει και μάλιστα με άμεσα και απτά αποτελέσματα και τους ρυθμούς απονομής της βραδυπορούσας δικαιοσύνης.

Και εκτός όλων των άλλων κενών που κατά γενική ομολογία καταγράφονται στην καθημερινή λειτουργία των δικαστηρίων, όσοι εργάζονται στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά και σε άλλα δικαστικά μέγαρα έχουν να αντιμετωπίσουν και τον καύσωνα, καθώς σε πολλά από αυτά δεν υπάρχουν καν κλιματιστικά. Οι δικαστικοί υπάλληλοι ενημέρωσαν τον αρμόδιο υπουργό και με επιστολή τους τον ενημέρωσαν ότι : «Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στα Δικαστικά Μέγαρα της χώρας με την έλλειψη κλιματισμού, (πχ. Πρωτοδικείο, Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας – Ευελπίδων, Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας, περιφερειακά Ειρηνοδικεία, Διοικητικά Δικαστήρια κλπ) παρακαλούμε όπως λάβετε τα δέοντα μέτρα και ενέργειες, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος δυσάρεστων καταστάσεων σε εργαζόμενους αλλά και πολίτες, που αναγκάζονται σε συνθήκες καύσωνα και με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 40 βαθμούς, να βρίσκονται σε κτήρια φούρνους.

Επειδή και κατά το παρελθόν υπουργοί Δικαιοσύνης με έκδοση σχετικής απόφασης, έδωσαν το δικαίωμα πρόωρης αποχώρησης των εργαζομένων σε όσες υπηρεσίες στερούνται συστήματος ψύξης, για την αποφυγή προβλημάτων υγείας. Παρακαλούμε για την έκδοση και αποστολή σχετικής Υπουργικής απόφασης άμεσα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατ΄επανάληψη από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο Αντ. Ρουπακιώτης έχει πει απευθυνόμενος σε όλους τους παράγοντες της Δικαιοσύνης ότι το γραφείο του είναι πάντα ανοιχτό και ο ίδιος έτοιμος να ακούσει τα προβλήματα ,που εκ των πραγμάτων λόγω της ενασχόλησής του με το αντικείμενο ,γνωρίζει. Γι΄αυτό εμφανίζεται διατεθειμένος να κάνει κάθε προσπάθεια για να μην μειωθούν και άλλο οι αποδοχές στο χώρο αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα