Διεθνής κατακραυγή για τα «κλεμμένα κορίτσια» από την Μπόκο Χαράμ

11:10 7/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, ότι ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Τζόναθαν Γκούντμαν, έχει δεχτεί την προσφορά βοηθείας των ΗΠΑ. «Σκοπεύουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να παράσχουμε βοήθεια. Στόχος μας είναι, προφανώς, να προσφέρουμε βοήθεια στη διεθνή κοινότητα και την κυβέρνηση της Νιγηρίας και ως μια ομάδα θα κάνουμε

ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να βρούμε τα νεαρά κορίτσια», είπε. Πρόσθεσε επίσης ότι βραχυπρόθεσμα «θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ευρύτερο πρόβλημα και τον όλεθρο που προκαλούν αυτού του είδους οι οργανώσεις στις καθημερινές ζωές των ανθρώπων».

Αντζελίνα Τζολί: Αδιανόητη σκληρότητα

Η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί χαρακτηρίζει τις απαγωγές ως «αδιανόητη σκληρότητα». Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, η οποία είναι γνωστή για τη φιλανθρωπική της ευαισθησία, μίλησε σε συνέντευξη Τύπου για την προώθηση της ταινίας της «Μaleficent» και αναφέρθηκε στη φρίκη που επικρατεί στη Νιγηρία με τις απαγωγές μικρών κοριτσιών. «Πραγματικά λυπηρό να υπάρχει τόση κακία στον κόσμο. Παρακολουθώντας τις ειδήσεις βλέπει κανείς πόση σκληρότητα υπάρχει και πόσο πολλοί υποφέρουν συνάνθρωποί μας», είπε η Jolie. Τα σχόλια της Τζολί ήρθαν μία μέρα μετά τη νέα απαγωγή ακόμη οκτώ κοριτσιών ηλικίας 12 έως 15 ετών, από ένα χωριό που βρίσκεται στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Οι ένοπλοι απαγωγείς της Μπόκο Χαράμ έβαλαν τα κορίτσια σε φορτηγά μαζί με ζώα και τρόφιμα τα οποία πήραν για ...λάφυρα μετά τη λεηλασία στο χωριό, ενώ επιτέθηκαν επίσης σε σημεία ελέγχου της αστυνομίας και του στρατού κοντά στα σύνορα της Νιγηρίας με το Καμερούν. Η νέα απαγωγή ανήλικων κοριτσιών έγινε τρεις εβδομάδες μετά από την ημέρα που η ισλαμική οργάνωση Μπόκο Χαράμ (το όνομά της σημαίνει «η δυτική παιδεία είναι αμαρτία») απήγαγε πάνω από 200 κορίτσια από ένα σχολείο στις 14 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα