Διαβάστε εδώ όλο το Μνημόνιο Νο3

«Ψαλίδι» τριών ταχυτήτων στις συντάξεις, κατάργηση των δώρων, μειώσεις στις συντάξεις των βουλευτών και δικαίωμα μόνο σε μία για τους νεοεκλεγέντες, κατάργηση του ΕΚΑΣ από τον Ιανουάριο του 2014, πλαφόν στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων, αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια, αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα, κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ για τους αγρότες (από 11% σε 6%), αλλά και τη θέσπιση Γενικού Γραμματέα που θα έχει επίβλεψη για τα δημόσια έσοδα προβλέπει μεταξύ πολλών άλλων το πολυνομοσχέδιο

που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε  την αιτιολογική έκθεση και όλο το πολυνομοσχέδιο.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται όλα τα δημοσιονομικά μέτρα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα για την τετραετία 2013 – 2016, καθώς και όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου:

-    Η  μηνιαία  σύνταξη  ή το άθροισμα των μηνιαίων συντάξεων και μερισμάτων, άνω των 1.000 ευρώ, που καταβάλλονται από οποιαδήποτε πηγή και για οποιαδήποτε αιτία, μειώνεται ως εξής: Για συνολικό ποσό σύνταξης ή αθροίσματος συντάξεων :

αα. άνω των 1.000,00  ευρώ και έως 1.500,00 ευρώ, μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που απομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ.

ββ. από 1.500,01 ευρώ έως και 2.000,00 ευρώ, μειώνεται το σύνολο του ποσού  κατά 10% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που απομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ.

γγ. από 2.000,01 ευρώ και άνω , μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 15% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που απομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.800,01 ευρώ.

-    Καταργείται από 1-1-2013 για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, γενικά, η χορήγηση δώρων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του Επιδόματος Αδείας.

-    Θεσπίζεται από 1-1-2013 ανώτατο όριο στη σύνταξη που καταβάλλεται στις άγαμες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου, το οποίο ανέρχεται στα 720€ μηνιαίως. Η θέσπιση του ορίου αυτού κρίθηκε επιβεβλημένη τόσο για δημοσιονομικούς όσο και για κοινωνικοασφαλιστικούς λόγους. Ταυτόχρονα, προβλέπονται περαιτέρω περιορισμοί στο σχετικό δικαίωμα. Έτσι σε περίπτωση που η δικαιούχος έχει και άλλα εισοδήματα, αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης όταν το ποσό των εισοδημάτων αυτών υπερβαίνει τα 8640€ ετησίως  (αναγωγή σε  ετήσια βάση του ποσού των 720€). Εάν τα εισοδήματά της είναι μικρότερα του ανωτέρω ετήσιου ποσού αλλά με συνυπολογισμό και του ποσού της κύριας σύνταξης το υπερβαίνουν, η κύρια σύνταξη των 720€ μειώνεται  κατά το υπερβάλλον ποσό. Η αναπροσαρμογή της σύνταξης των ανωτέρω προσώπων, δεν εφαρμόζεται, σε περίπτωση που αυτά είναι ανήλικα ή ανάπηρα κατά ποσοστό 67% και άνω ή σπουδάζουν.

-    Ορίζεται ότι το όριο ηλικίας του 60ού έτους ως προϋπόθεση για την καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, αυξάνεται από 1-1-2014 στο 64ο έτος τ

Keywords
Τυχαία Θέματα