Διάλογος ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ για την οικονομία και το Κυπριακό

Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του ΑΚΕΛ, είχε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν ότι, παρά τις πολλές διαφορετικές τους προσεγγίσεις, θα συνεχίσουν τον διάλογο, ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα που λαμβάνουν από την κοινωνία.

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα έχουν υποχρέωση για υγιή διάλογο για τα οικονομικά προβλήματα που βιώνει η κοινωνία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Μεγαλύτερος, όμως, στόχος, τόνισε, «είναι η επανένωση της Κύπρου

και αυτό δεν μπορεί να γίνει με διασπασμένο εσωτερικό μέτωπο».

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε, επίσης, ότι ο διάλογος ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ πρέπει να έχει συνέχεια και με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι στο θέμα της οικονομίας, αν και τα δύο κόμματα έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, ο στόχος είναι κοινός: πώς, δηλαδή, η κυπριακή οικονομία θα ξεφύγει από τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το ΑΚΕΛ δήλωσε ο κ. Κυπριανού, «δεν θα παραμείνει πεισματικά στη δική του πρόταση και να πυροβολεί καθημερινά την κυβέρνηση, αδιαφορώντας για το ποιες θα είναι οι εξελίξεις».

Οι κ.κ. Κυπριανού και Νεοφύτου συμφώνησαν ο διάλογος να συνεχισθεί από αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα