Διακοπές «μαϊμού» μέσω Facebook

Καθώς η κρίση έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής, όλοι ψάχνουν οικονομικές λύσεις για ένα ταξιδάκι αναψυχής. Αυτό φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν και οι επίδοξοι απατεώνες μέσω του Facebook. Όπως προέκυψε μετά από αστυνομικές έρευνες τα θύματα ήταν δεκάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα. Μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης υποσχόταν δελεαστικά πακέτα τουρισμού σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης της διαμονής σε πολυτελή ξενοδοχεία

του Παρισιού του Λονδίνου ακόμη και στο Ντουμπάι. Η τακτική τους ήταν να τηλεφωνούν στους υποψήφιους πελάτες και με την δύναμη της πειθούς κατάφερναν να εξασφαλίσουν προκαταβολικά τα χρήματα για τα εισιτήρια και έπειτα εξαφανίζονταν.

Στο χρονικό διάστημα 23 Ιουλίου έως και 12 Δεκεμβρίου οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν από τουλάχιστον 38 πολίτες το συνολικό χρηματικό ποσό των 49.795 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέκυψε ότι για την επίτευξη της απάτης χρησιμοποιήθηκαν επτά ιστοσελίδες στο Facebook, οκτώ τραπεζικοί λογαριασμοί και δέκα τηλεφωνικοί αριθμοί.

Οι δύο δράστες μετά από ταυτοποίηση που πραγματοποιήθηκε αποκαλύφθηκε πως είναι Έλληνες ηλικίας 31 και 59 ετών. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για απάτη με υπολογιστή αλλά εξετάζεται και η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα