Δένδιας: Η παραβίαση των συνόρων είναι αξιόποινη πράξη

Ο κ. Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Γιαννακάκη, ανέφερε πως για όσους μετανάστες δεν λάβουν άσυλο και όσους για οποιονδήποτε λόγο δεν επαναπροωθηθούν στις χώρες καταγωγής τους, «θα πρέπει να συμφωνηθεί με τις ευρωπαϊκές χώρες ρήτρα επανακατανομής, η οποία θα βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία, με θεσμοθετημένη βάση την κοινή ευρωπαϊκή αντίληψη και αλληλεγγύη, όπως το μέγεθος της χώρας, ο πληθυσμός, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν κλπ».

«Η Ελλάδα,

για πρώτη φορά με αυτή την κυβέρνηση έχει αλλάξει πολιτική. Δεν συμφώνησε στον Κανονισμό του “Δουβλίνο-3″. Δεν συμφώνησε στο κριτήριο της πρώτης χώρας εισόδου. Θεωρούμε ότι αυτό το κριτήριο είναι ένα λανθασμένο κριτήριο» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

«Η Μεσόγειος, πλέον, έχει μετατραπεί σε ένα νεκροταφείο. Τα τελευταία τρία χρόνια, 6.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Γιαννακάκη.

«Η μετανάστευση είναι σύμφυτη της ιστορίας του ανθρώπου. Τη θεωρούμε πρόβλημα, καθώς έχουμε μάθει να ζούμε μέσα στα κράτη- έθνη, τους δύο- τρεις τελευταίους αιώνες» παρατήρησε. «Ακόμα όμως και αν η Ελλάδα διαχειριζόταν όλους αυτούς τους ανθρώπους που δικαιούνται προστασίας με βάση το διεθνές δίκαιο, πάλι θα μιλούσαμε για ένα πολύ μικρό κομμάτι αυτών των μετακινούμενων πληθυσμών» σημείωσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

«Θεωρούμε ότι η παραβίαση των ελληνικών και των ευρωπαϊκών συνόρων αποτελεί αξιόποινη πράξη», απάντησε ο Ν. Δένδιας. «Δεν πρόκειται να αισθανθούμε ενοχικά σύνδρομα από το να προστατεύουμε την εθνική μας κυριαρχία και τα σύνορά μας. Είναι δικαίωμά μας» πρόσθεσε.

ΚΚΕ

«Οι νεκροί μετανάστες – ανάμεσά τους και μικρά παιδιά – ανοιχτά της Λευκάδας, έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ξεκληρισμένων, θυμάτων της φτώχειας, των αντιδραστικών καθεστώτων και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που βρίσκουν τραγικό θάνατο στην προσπάθεια αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής» αναφέρει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του και υπογραμμίζει ότι «το τραγικό ναυάγιο επιβεβαιώνει ότι, όσα μέτρα καταστολής και αν αποφασίσει και προωθήσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, αυτά δεν αποτρέπουν τα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα, θα αυξάνουν τους θανάτους των απελπισμένων και τις τιμές του δουλεμπορίου».

«Η προοπτική βρίσκεται στον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στις απάνθρωπες πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ» σημειώνει και καταλήγει: «Κανένας λαός να μη δεχτεί η Μεσόγειος να γίνει θάλασσα νεκρών μεταναστών και προσφύγων. Χρειάζεται ενιαία πάλη για τη νομιμοποίηση όσων μεταναστών ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτών που ζουν πολλά χρόνια. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ενάντια στο Δουβλίνο ΙΙ και τη Συνθήκη Σέγκεν σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Να δοθεί άσυλο με δίκαιες και γρήγορες διαδικασίες στους πρόσφυγες, θύματα των πολέμων και των αντιδραστικών καθεστώτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα