Δεν βρίσκονται ίχνη από το USB

Τα παραπάνω είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή.

Σε ένα CD είναι ευχερέστερο να βρεθούν ίχνη ακόμη και αν έχουν επιχειρηθεί αλλοιώσεις από ότι σε ένα usb, είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Σφακιανάκης προσθέτοντας ότι οποιοσδήποτε με ένα απλό πρόγραμμα μπορεί να σβήσει στοιχεία από ένα USB που αφορούν την ημερομηνία εγγραφής και την ταυτότητα του υπολογιστή και να μην μπορεί να βρει ίχνη το καλύτερο

εργαστήριο στον κόσμο.

Στο ερώτημα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αν «η μεταγραφή αρχείου από cd σε usb και από usb σε usb δείχνει οργανωμένη διάθεση αλλοίωσης στοιχείων», ο κ. Σφακιανάκης απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «είναι αυτονόητο».

Ο κ. Σφακιανάκης απάντησε επίσης πως για την εξαγωγή συμπερασμάτων με έρευνα στο usb είναι απαραίτητη μαζί και η έρευνα στους υπολογιστές που πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν.

Και αυτό διότι όπως είπε, ένα usb από μόνο του αν έχει υποστεί αλλοιώσεις ως προς την ημερομηνία εγγραφής και την ταυτότητα του υπολογιστή στον οποίο έγινε η επεξεργασία, είναι σχεδόν αδύνατο να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα