«Δεν θα γίνει μείωση των συντάξεων» λέει ο Βρούτσης

Ωστόσο δεν ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνουν, γιατί άλλο πράγμα η πρόθεση και άλλο

Μιλώντας πρωί σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει εντός του 2014 η διαδικασία μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, που θα ολοκληρωθεί έως το 2020, ενώ διευκρίνισε ότι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους έχει προβλεφθεί ήδη από τον νόμο Πετραλία.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε, επίσης, ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό σύστημα αποτελούν μέρος του εθνικού σχεδιασμού και δεν οφείλονται

στις απαιτήσεις της τρόικας και σημείωσε, ότι με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τίθεται οριστικά τέλος σε ένα «φαύλο και κατακερματισμένο», όπως το χαρακτήρισε, πολιτικό σύστημα.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενδυναμώσει την κυβέρνηση. «Είμαι σίγουρος θα είναι θετική για την κυβέρνηση η πρόταση δυσπιστίας θα τη δυναμώσει να διασταυρώσουμε τα ξίφη των ιδεών μας και των πολιτικών μας θέσεων και αυτό το λεω και για το ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που καταγράφονται σχετικά με το νέο Ενιαίο Φόρο στα Ακίνητα, ο υπουργός δήλωσε ότι «είναι μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της δημοκρατικής διαδικασίας οι διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές καλά κάνουν και διαφοροποιούνται έχουν ενστάσεις, παρατηρήσεις, αυτό ζωντανεύει το διάλογο καλά κάνουν και έχουν άποψη να συζητούν με τον υπουργό και τη Βουλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα