Δεν συζήτησαν ΑΟΖ και Χάλκη, Σαμαράς και Ερντογάν

16:19 4/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στην υπογραφή των 25 συμφωνιών, τόνισε ότι η ανάπτυξη τίθεται στην υπηρεσία της ειρήνης, σημειώνοντας ότι είναι στο χέρι των δύο πλευρών να αυξηθούν οι καλές ημέρες «με αμοιβαίο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», όπως τόνισε.

Σημείωσε μάλιστα ότι η σχέσεις των δύο χωρών «δεν είναι ευθύγραμμη. Έχουμε περάσει από μεγάλες κρίσεις και εντάσεις, δεν πρέπει να αγνοούμε την ιστορία μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν τέθηκε το θέμα της ΑΟΖ

ή της Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, σημείωσε ότι οι θέσεις της Ελλάδας είναι γνωστές και δεν είναι αυτή η στιγμή για αναλυτική συζήτηση.

Σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η Αθήνα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, καθώς η ευρωπαϊκή Τουρκία θα είναι καλύτερος γείτονας για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η επίλυση του Κυπριακού θα δώσει νέα διάσταση στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε από την πλευρά του ότι τα τελευταία χρόνια οι διμερείς σχέσεις βελτιώνονται συνεχώς, κάνοντας αναφορά στις 25 διμερείς συμφωνίες που υπεγράφησαν ενώ τόνισε ότι η Αθήνα υποστηρίζει σθεναρά την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα