ΔΕΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Κατηγορίες αντιμετωπίζουν τρεις Ρώσοι τοπικοί αξιωματούχοι ότι δεν προειδοποίησαν τους κατοίκους της περιοχής Κρασνοντάρ για τις επερχόμενες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι τρεις αξιωματούχοι συνέβαλαν στους θανάτους των κατοίκων, διότι δεν είχαν εκδώσει έγκαιρα προειδοποιήσεις για τις πλημμύρες, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Δικαιοσύνης στο πρακτορείο Interfax. Υπενθυμίζεται ότι

από τις πλημμύρες, 172 άνθρωποι έχάσαν τη ζωή τους.

Επίσης, η Ιρίνα Ριαμπτσένκο, δήμαρχος του γειτονικού χωριού Νιζνεμπακάνσκ, ενδέχεται να συλληφθεί στο μέλλον με την κατηγορία ότι δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τους κατοίκους του χωριού από την πλημμύρα.

«Απέτυχαν να προβλέψουν το εύρος της πιθανής καταστροφής, δεν εκπλήρωσαν τα καθήκοντά τους καθώς απέτυχαν να εκδώσουν μια έγκαιρη και σωστή προειδοποίηση σχετικά με τις πληροφορίες για τους κινδύνους που προέκυπταν από μια έκτακτη κατάσταση και να απομακρύνουν τους κατοίκους», σημείωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής έρευνας Βλαντίμιρ Μάρκιν στο Itar Tass.

Keywords
Τυχαία Θέματα