ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ 150 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

09:25 3/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Ως θετική χαρακτηρίζουν την εξέλιξη της αύξησης χρηματοδότησης των πόρων Απριλίου οι δήμαρχοι, αλλά εμμένουν στην απόδοση των 450 εκατ. ευρώ που έχει δεσμευτεί να τους δώσει η κυβέρνηση.

Εντείνεται η ανησυχία των δημάρχων όσο πλησιάζουν οι εκλογές, ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για απόδοση ποσών που δεν αναγράφονται στο προϋπολογισμό θα παραμείνουν γράμμα κενό.

Με δήλωσή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης χαρακτηρίζει ως θετική την εξέλιξη  αύξησης

κατά 15,5 εκατ. ευρώ του 12μορίου Απριλίου των ΚΑΠ, ωστόσο υπογραμμίζει ότι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει κόκκινη γραμμή η απόδοση των 450 εκ. ευρώ, που εκ παραδρομής δεν έχουν συμπεριληφθεί στο προϋπολογισμό τους 2012 και ότι δεν πρόκειται να δεχθεί νέες μειώσεις στα έσοδα των δήμων της χώρας, διότι διαφορετικά οι δήμοι θα οδηγηθούν σε κατάρρευση. Η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ έχει ως εξής:

Η ΚΕΔΕ θεωρεί ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η μηνιαία απόδοση πόρων για τον Απρίλιο στους δήμους της χώρας αυξήθηκε από τα 133,5 εκατ. ευρώ του προηγούμενου μήνα στα 149 εκ. ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση.

Η αύξηση του αποδιδόμενου ποσού κατά 15,5 εκατ. ευρώ του 12μορίου  οφείλεται αφενός στην πρόταση που είχε καταθέσει η ΚΕΔΕ για την κατανομή των ΚΑΠ και αφετέρου στην μερική υλοποίηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης για απόδοση των 450 εκ. ευρώ, που εκ παραδρομής δεν είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2012 και ειδικότερα στην πρόσφατη απάντηση του υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη προς την ΚΕΔΕ περί απόδοσης 300 εκ. ευρώ, πέραν των προβλέψεων του προϋπολογισμού.

Ωστόσο  η ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ότι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας παραμένουν  κόκκινη γραμμή αφενός, η απόδοση του συνόλου των 450 εκ. ευρώ, που η απερχόμενη Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα αποδοθούν στους δήμους και, αφετέρου, να μη γίνει  καμία επιπλέον περικοπή στα έσοδα των δήμων.

Τέλος δηλώνουμε  πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να μείνει όρθια η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας, ο  πλησιέστερος προς τον πολίτη θεσμός,  που, παρά τα οικονομικά προβλήματα, καταβάλει καθημερινά προσπάθειες για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών, να διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και να επιβιώσουν οι τοπικές οικονομίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα