«Δεν φταίει ο Βενιζέλος για όλες τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ επιλέγει, με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» να απαντήσει στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι προκαλεί κραδασμούς στο κόμμα δημοσιοποιώντας τις –διαφορετικές- απόψεις του. «Κατά την προσυνεδριακή περίοδο, όλοι, τα στελέχη και ο γραμματέας, υποχρεούνται να καταθέτουν τις απόψεις τους, ακόμη κι αν είναι διαφορετικές από την πλειοψηφία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λυκούδης.

«Όχι στη μοναχική πορεία»

Παράλληλα,

αποκρούει το επιχείρημα όσων υποστηρίζουν ότι οι «58» λειτουργούν ως «ομπρέλα διάσωσης» του ΠΑΣΟΚ και του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς χαρακτηρίζει τις απόψεις αυτές «προσωποποιημένες, απολιτικές υπεραπλουστεύσεις». «Είναι άδικο να φορτωθεί ο Βενιζέλος όλες τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ και πολλαπλά πιο άδικο να φορτωθεί η Κεντροαριστερά τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ και του Βενιζέλου», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, ενώ διαφοροποιείται εκ νέου με την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να κρατήσει τη ΔΗΜΑΡ εκτός του διαλόγου για την Κεντροαριστερά με το ΠΑΣΟΚ και τους «58». «Η προοπτική της μοναχικής πορείας δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών», λέει, ενώ αποφεύγει να απαντήσει αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για γραμματέας του κόμματος μετά το Συνέδριο.

«Οι δημοσκοπήσεις προειδοποιούν»

Παράλληλα, ο Σπύρος Λυκούδης εμφανίζεται ανήσυχος, όταν ερωτάται κατά πόσον η ΔΗΜΑΡ κινδυνεύει να μην μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. Ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ αφήνει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο «αν η ΔΗΜΑΡ συνεχίζει να πορεύεται αμφίθυμα και με δυσδιάκριτο στίγμα», ενώ επικαλείται τις δημοσκοπήσεις προς επίρρωση των ανησυχιών του. «Οι δημοσκοπήσεις μάς προειδοποιούν. Προσωπικά δεν τις παίρνω απολύτως τοις μετρητοίς, αλλά δεν τις αγνοώ κιόλας. Είμαι βέβαιος ότι για την κάμψη ευθύνεται το αμφίθυμο και δυσδιάκριτο στίγμα μας. Αλλά το Συνέδριο θα ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα και η ΔΗΜΑΡ θα σας εκπλήξει θετικά στις κάλπες», καταλήγει ο γραμματέας του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα