«Δεν έπαιρνε ανάσα η Επιτροπή Ανταγωνισμού»

14:30 6/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Πρώτη στην έρευνα που δρομολογήθηκε είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού και όπως φαίνεται ο έλεγχος θα επεκταθεί και στις άλλες αρχές. Ειδικά η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο βουλευτών που απευθύνθηκαν στην κυβέρνηση ζητώντας διευκρινίσεις για τις αμοιβές των μελών και του προσωπικού και τις λειτουργικές δαπάνες.

Σειρά εγγράφων του προέδρου της Αρχής Δ. Κυριτσάκη διαβιβάστηκαν λοιπόν στη Βουλή

ως απαντήσεις και από το ύφος τους μπορεί ίσως κάποιος να κατανοήσει τη νοοτροπία που χαρακτηρίζει τη λειτουργία της Επιτροπής.

Φράσεις όπως η Επιτροπή «υπερέβαλε σε ανάλωση χρόνου και δυνάμεων», και «η Επιτροπή προσπαθεί να φέρει σε πέρας το έργο της μέσα σε συνθήκες συνεχούς πίεσης που δεν δίνει περιθώρια ούτε ανάσας», είναι μόνο μερικές από τις φραστικές εξάρσεις του κ. Κυριτσάκη όπως αποτυπώθηκαν στα έγγραφα αυτά.

«Το προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης υπερέβαλε εαυτό σε ανάλωση χρόνου και δυνάμεων. Στερεότυπη η απάντησή τους στις υπομνήσεις να αποστείλουν στοιχεία για τη σύνταξη της έκθεσης πεπραγμένων ΄΄ Κύριε Πρόεδρε όλα μαζί δεν γίνονται΄΄ . Και ο υπογραφόμενος δύο ημέρες το καλοκαίρι έλειψε και αυτό για να μιλήσει σε εκδήλωση», είναι χαρακτηριστική η αναφορά του κ. Κυριτσάκη σε έγγραφο του που είχε διαβιβαστεί στη Βουλή στις 18 Δεκεμβρίου του 2012. Στο έγγραφο αυτό που είχε διαβιβαστεί μετά από αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για καθυστερήσεις στην παράδοση έκθεσης πεπραγμένων της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο κ. Κυριτσάκης έσπευδε να επισημάνει ότι «το διάστημα της διετίας 2011-2012, η Επιτροπή σήκωσε μεγάλο βάρος» και ότι υλοποιήθηκαν όλες οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί.

Σε άλλο έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 11 Δεκεμβρίου του 2012, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφέρεται στις «απέλπιδες προσπάθειες» τις δικές του αλλά και των συνεργατών του «να ανταπεξέλθουν στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η Οικονομία και η αγορά» και υπογραμμίζει ότι «θα εξακολουθήσει προσωπικά να κινείται και να προασπίζει, όπως άλλωστε οφείλει, το κύρος της Επιτροπής με γνώμονα και στο να μην εμφανισθούν νέα κρούσματα τύπου κουμπάρων του παρελθόντος, και στο μέλλον».

Αλλά και σε άλλη αναφορά από τον ίδιο βουλευτή μετά από δημοσιεύματα στον Τύπο, ο κ. Κυριτσάκης υπογράφει έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 19 Φεβρουαρίου 2013 στο οποίο χαρακτηρίζει το προσωπικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού «στρατιώτες του καθήκοντος που χριστουγεννιάτικα είναι κλεισμένοι στην Επιτροπή και βγάζουν αποφάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα