«Δεν διασφαλίζεται η εθνική ενότητα δίχως το ΠΑΣΟΚ» δηλώνει ο Βενιζέλος

Για ύπαρξη συμφωνίας μίλησε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ να συμπεριληφθούν οι απόψεις που ακούστηκαν και από άλλα στελέχη ζήτησε ο Γιάννης Κουτσούκος.

Στο «κλείσιμο» των εργασιών, ο κ.Βενιζέλος, αφού ευχαρίστησε όλους για τις απόψεις τους, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να πετύχει τον στόχο της εξόδου από την κρίση. «Άλλοι είναι που αναρωτούνται τι θα γίνουμε χωρίς του βαρβάρους», είπε με νόημα, σημειώνοντας

ότι έχει θιγεί η εθνική κυριαρχία και η θεσμική ισοτιμία της χώρας, αλλά δεν ετέθη θέμα της εθνικής ασφάλειας. «Αναδείξαμε το πρόταγμα μιας άλλης Ευρώπης. Δεν μπορεί να οικοδομήσει μόνο του το ΕΣΚ. Πήραμε συγκεκριμένες αποστάσεις για το πώς θα πορευτούμε στις δημοτικές εκλογές. Έχουμε τεράστιες προσωπικότητες στην Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή, ανάσχεση της ανεργίας, καταπολέμηση της φτώχειας χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση», είπε, αναφερόμενος στις δύο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου.

«Το έθνος δεν είχε ενημερωθεί για την κρίση και πολλοί πιστεύουν ότι η αντιμετώπιση της κρίσης είναι κρίση. Πρέπει να κάνουμε τομή, να εγγυηθώ να αλλάξει η παλαιά, παλαιοκομματική τακτική για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου», είπε, σημειώνοντας ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ Δεν υπάρχει δημοκρατική προοδευτική παράταξη στο σύνολό της. «Ο διάλογος είναι ανοιχτός, απροκατάληπτος και καλόπιστος. Συμβάλλει αποφασιστικά στην ενότητα και τη δυναμική του χώρου», συνέχισε, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε με την καλύτερη περίοδο της χώρας, αυτή της Μεταπολίτευσης». «Δεν περιμέναμε πως θα μας τύχουν τα δύσκολα. Δίνουμε τον πόλεμο της δικής μας γενιάς και τον κερδίζουμε. Με απώλειες μεγάλες, αλλά τις μικρότερες δυνατές».

Ειδικά για τις ευρωεκλογές, υποστήριξε ότι είναι μεγάλη δοκιμασία για όλους, αλλά κυρίως για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού «θα φανεί ποιος είναι ο συγκυριακός εκφραστής της δυσαρέσκειας και ποιος είναι παράταξη».

Αναφερόμενος στην Προεδρία της ΕΕ, υποστήριξε ότι «πρέπει να δείξουμε την εικόνα μιας χώρας θεσμικά ισότιμης, κανονικής», κάνοντας λόγο για μεγάλη πρόκληση αλλά και ευκαιρία αυτό το εξάμηνο.

«Να αξιοποιήσουμε και τις γιορτές για να ανακτήσουμε δυνάμεις. Να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με κανονικούς ανθρώπους, εκεί που χτυπάει η καρδιά του ελληνικού λαού», είπε, προτρέποντας τα μέλη της ΚΠΕ να το κάνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα