«Δεν αλλάζουμε το μοντέλο λειτουργείας του ΣΔΟΕ»

« Σκέφτεστε να αλλάξετε το μοντέλο λειτουργίας του ΣΔΟΕ;» ρώτησε δημοσιογράφος τον υπουργό Οικονομικών την ώρα που έβγαινε από το Μέγαρο Μαξίμου για να λάβει την απάντηση: « Όχι, όχι. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Σχετικά με τη σημερινή σύσκεψη ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως σε αυτή εξετάστηκαν «όπως και τα άλλα υπουργεία, τα διοικητικά θέματα που απασχολούν τα υπουργεία μας».

Όσον αφορά στην έκθεση της τρόικας σύμφωνα με την οποία διαπιστώνεται στασιμότητα σχετικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο υπουργός δήλωσε ότι πράγματι προβληματίζεται και παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος στο ερώτημα σχετικά με την πορεία των εσόδων και την η υπόθεση των φόρων ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Τα μελετούμε όλα προσεκτικά, λαμβάνουμε υπόψη τις παρατηρήσεις και κινούμεθα. Όπως είδατε, η ανακοίνωση δείχνει ότι από τότε που ελήφθη η έκθεση, που ήταν τον Ιανουάριο, μέχρι σήμερα, ήδη έχουν γίνει πολλά πράγματα».

Επίσης στη σημερινή συνάντηση εξετάστηκαν οι αλλαγές στο οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων αλλά και την καλύτερη λειτουργία του. Παρόντες σε αυτή, εκτός από τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης αλλά και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα