Δείτε ζωντανά την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο

Παρουσία της συζύγου του Άντας και του αδερφού του Νίκου, η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην κατάμεστη αίθουσα της Αίγλης του Ζαππείου και τους Έλληνες αποφοίτους του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Η συγκέντρωση πλούτου αποδομεί τις δημοκρατίες μας, η διαφθορά δημοσίων προσώπων ακόμη και δικαστών έχουν βαθύνει την ανισότητα, που αυξάνεται παγκοσμίως, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ελληνική κρίση στάθηκε στις ευθύνες των Βρυξελλών. Επισήμανε ότι, παρότι δημιουργήθηκε μετά από επίπονες προσπάθειες ο μηχανισμός στήριξης, αποφεύχθηκε η χρεοκοπία το 2010 και η χώρα μας έλαβε το μεγαλύτερο δάνειο, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε η ΕΕ την κρίση υπονόμευσε τον ίδιο τον πυρήνα των βασικών αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ελληνικός λαός με τεράστιες θυσίες, συνέχισε, μείωσε το έλλειμμα και ο κόπος μας πρέπει να αποτελέσει βάση για την ενότητά μας και βάση για τις μεταρρυθμίσεις.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Harvard (Harvard Club of Greece) πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων και o κ. Παπανδρέου είναι επίσημος προσκεκλημένος της αποψινής συνάντησης – δείπνου.

Το θέμα της ομιλίας είναι: «Μετά το μνημόνιο, τι;». Μπορεί η εκδήλωση του κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημίου να είναι κλειστή, πλην όμως αναμένεται να βγουν ειδήσεις, αφού θεωρείται βέβαιο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει για όλα όσα αφορούν στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, αλλά και την οικονομική κατάσταση σήμερα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Keywords