Δείχνουν την έξοδο σε Μουτσινά-Βουδούρη

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στη ΔΗΜΑΡ ήδη υπολογίζουν ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος διαθέτει 14 και όχι 16 βουλευτές, αφού οι βουλευτές Μαγνησίας και Β’ Αθήνας, Πάρις Μουτσινάς και Οδυσσέας Βουδούρης αντίστοιχα, αντιμετωπίζονται ως «ξένο σώμα». Σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, αλλά και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, με μοναδικό θέμα στην ατζέντα συζήτησης την

στάση που πρέπει να τηρήσει το κόμμα και ο Φώτης Κουβέλης έναντι των δύο «ανταρτών».
Στο πλευρό του «διδύμου» Μουτσινά-Βουδούρη αναμένεται να σταθούν όσα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής διαφωνούν γενικώς με τη στήριξη της κυβέρνησης από τη ΔΗΜΑΡ, ήτοι ο Ανδρέας Νεφελούδης, ο Χρήστος Σταυρόπουλος και ο Βαγγέλης Ζορκάδης.
Στον αντίποδα, «προεδρικοί», αλλά και πρώην «εκσυγχρονιστές» ζητούν ακόμη και τη διαγραφή των εν λόγω βουλευτών, καίτοι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό της ΔΗΜΑΡ. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, τα όργανα του κόμματος αναμένεται να προχωρήσουν σε μία έντονη «πολιτική αποδοκιμασία» των δύο βουλευτών για το γεγονός ότι δύο φορές σε ένα 5νθήμερο αψήφησαν την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και καταψήφισαν τόσο το Μνημόνιο 3 όσο και τον προϋπολογισμό.
Συνομιλητές του Φώτη Κουβέλη εκτιμούν, μιλώντας στο matrix24.gr, ότι η αποδοκιμασία θα είναι δημόσια και, ως εκ τούτου, οι δύο βουλευτές θα αναγκαστούν να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα. Πάντως, μιλώντας σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του, ο Οδυσσέας Βουδούρης έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να παραδώσει την έδρα του, ενώ στην ίδια γραμμή αναμένεται να κινηθεί και ο κ. Μουτσινάς.
Σημειωτέον ότι στη ΔΗΜΑΡ θεωρείται «ξεχωριστή περίπτωση» η στάση που τήρησε κατά την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού ο βουλευτής Α’ Αθήνας, Γιάννης Πανούσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του κόμματος δεν αντιμετωπίζει αρνητικά την αποχή του βουλευτή, καθώς ο κ. Πανούσης είχε έγκαιρα εκφράσει στον Φώτη Κουβέλη το «συνειδησιακό πρόβλημα» να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα