Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μομφή κατά των δυνάμεων, που δεν συναινούν στην από κοινού διακυβέρνηση της χώρας, έστειλε με το άρθρο του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ενώ, έσπευσε να ερμηνεύσει την άρνηση συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ

σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ως μήνυμα περιφρόνησης του κοινοβουλευτισμού και «η δε αναμενόμενη διάλυση της Βουλής, πριν ουσιαστικά συγκληθεί και συγκροτηθεί σε Σώμα, μπορεί να ερμηνευθεί ως εξωθεσμική κατάργηση του εκλογικού αποτελέσματος». Σε αυτό το πνεύμα, εξέφρασε τον φόβο ότι οι πρακτικές αυτές ενδεχομένως να έχουν «αρνητικές επιπτώσεις στα εθνικά συμφέροντα, στα συμφέροντα δηλαδή της πατρίδας και των πολιτών, θα έχουν όμως επίσης πολύ αρνητικές επιπτώσεις για όσους απεργάζονται στα παρασκήνια τις πολιτικές αυτές». Μιλώντας σε ύψιστο θεσμικό επίπεδο, υπογράμμισε ότι: «Η Δημοκρατία, για να επιβιώσει, έχει ανάγκη από εθνική συνεννόηση».

Εκτενή αναφορά στο άρθρο του έκανε και για το μήνυμα των εκλογών της 6ης  Μαΐου και το συμπύκνωσε σε έξι σημεία:
1. Η αποδέσμευση της χώρας από την πολιτική λιτότητας που επιβάλλουν σειρά μνημονιακών όρων, που οδήγησαν σε πρωτοφανή ύφεση την οικονομία και στην απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας.
Η διαδικασία αποδέσμευσης είναι τεχνικό ζήτημα.
2. Η αποκατάσταση, άμεσα, των ακραίων αδικιών, τις οποίες επέβαλλαν οι κυβερνήσεις των προηγούμενων δύο ετών, επικαλούμενες το Μνημόνιο, σε χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, αγρότες και νέους, περιλαμβανόμενης της κατάργησης όλων των μέτρων κατά των εργαζομένων, τα οποία παραβιάζουν τις διεθνείς αρχές των δικαιωμάτων τους.
3. Η επεξεργασία και η πρόταση προς τους Ευρωπαίους εταίρους ενός νέου εθνικού σχεδίου ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας, που απαιτεί χρηματοδότηση, από το κράτος και το τραπεζικό σύστημα.
4. Η θεσμική θωράκιση της Δημοκρατίας μας με την άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου, του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την ενίσχυση της ισότητας όλων των πολιτών απέναντι στον νόμο.
5. Η αποκατάσταση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και υποχρεώσεις όλων και τη θέσπιση αποτελεσματικών πολιτικών αντιμετώπισης των προβλημάτων της λαθρομετανάστευσης, που γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια.
6. Κυρίαρχο μήνυμα των εκλογών είναι η απαρασάλευτη παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η συμμετοχή στην Ευρωζώνη, ως ισότιμο μέλος με πλήρη δικαιώματα και ανάλογες υποχρεώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ, ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,avramopoulos, epitaktiki anagki, sygkyvernisi