Ναζί χτύπησαν ανηλεώς με καδρόνια δύο μετανάστες

Όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό Απελάστε τον Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ), ο Ζαχίρ Ντακουά από το Μπαγκλαντές μικροεπιχειρηματίας που ζει εδώ και 15 χρόνια στην Ελλάδα, δέχθηκε επίθεση από δύο αγνώστους ενώ επέστρεφε με μηχανή μικρού κυβισμού στο σπίτι του μαζί με τον βοηθό του Φαζλέ Ραχμάν.

Οι δράστες κινήθηκαν προς το μέρος τους κρατώντας στα χέρια τους καδρόνια, τους ρίξανε από το μηχανάκι στην άσφαλτο και άρχισαν να τους χτυπάνε με μανία.

Οι δύο άντρες σώθηκαν όταν κάτοικοι της γειτονίας αντιλήφθηκαν

το περιστατικό και αποδοκίμασαν έντονα τους νεοναζί οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.

Νωρίτερα οι δράστες επιχείρησαν να αφαιρέσουν από τον βοηθό την τσάντα που έφερε στον ώμο του και η οποία περιείχε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο Ζαχίρ μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Ασκληπείο νοσοκομείο της Βούλας όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες.

Το Ελληνομπαγκλαντεσιανό Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών καταδικάζει την επίθεση σημειώνοντας «πως δεν είναι πρώτη φορά όπου φασίστες επιτέθηκαν σε μετανάστες στην περιοχή της Καλλιθέας και πως η κοινή δράση ντόπιων και μεταναστών είναι αυτή που μπορεί να βάλει φρένο στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα