Χρυσή Αυγή: Αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο κύκλο των ανακρίσεων

Οι δύο δικαστικές λειτουργοί μελετούν ένα προς ένα τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι συνάδελφοί τους, πρόεδροι πρωτοδικών Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας.

Από την αξιολόγηση αυτής της πρώτης ύλης θα βάλουν τις βάσεις και θα «χτίσουν» τα νέα κατηγορητήρια για βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, τα ονόματα των οποίων δεν είχαν συμπεριληφθεί στον

αρχική λίστα που έφερε την υπογραφή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος και διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση για την εγκληματική οργάνωση.

Όπως όλα δείχνουν έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τους τρεις βουλευτές του κόμματος – Γ. Γερμενή, Π.Ηλιόπουλο και Ευστ.Μπούκουρα- για τους οποίους έχει αρθεί και με τη «βούλα» του Κοινοβουλίου .

Αυτό που μένει να φανεί είναι αν οι ανακρίτριες μαζί με τον εποπτεύοντα εισαγγελέα Ισόδωρο Ντογιάκο καλέσουν τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους με στέλονοντάς τους κλήσεις προς απολογία ή θα επιλέξουν να προχωρήσουν απευθείας στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τους.

Όποια όμως, και από τις δύο δικονομικές δυνατότητες επιλέξουν ένα είναι βέβαιον: Μετά την απολογία καθενός εκ των τριών βουλευτών ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για το αν οι κατηγορούμενοι παραμείνουν ελεύθεροι, αν θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι ή αν θα οδηγηθούν προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Με ενδιαφέρον όμως, αναμένονται και οι επόμενες κινήσεις των δικαστικών λειτουργών, καθώς -όπως φαίνεται και από το αίτημα των κ.κ. Γεωργουλέα και Παπακώστα- το κατηγορητήριο για την υπόθεση θα είναι διευρυμένο και ως προς τον αριθμό των προσώπων και ως προς τον αριθμό των αδικημάτων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως , μέσα στο επόμενο διάστημα ενδέχεται να περάσουν από το Εφετείο και πρόσωπα που βρίσκονται ήδη προφυλακισμένα για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, προκειμένου να λογοδοτήσουν για άλλα αδικήματα που ενδεχομένως στοιχειοθετούνται με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας.

Μετά το τέλος της ανακριτικής διαδικασίας , που αναμένεται να είναι πολύμηνη, θα ακολουθήσει η έκδοση βουλεύματος με το οποίο τα μέλη του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου θα αποφαίνονται αν και για πόσους κατηγορούμενους προκύπτουν ενδείξεις για την παραπομπή τους στο εδώλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα