ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΕ… ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΙΝΕΤΣΑ

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το www.tospirto.net παρουσιάζει ένα «Low Budget Festival» που μιλάει… γαλλικά.

 Της Χαράς Ιωάννου

Από τις 25 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου

2012, στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του ΙΜΚ, τρεις ταλαντούχοι Έλληνες σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν τα έργα τριών Γάλλων συγγραφέων (μεταφρασμένα στα ελληνικά) υπογραμμίζοντας πως το θέατρο έχει κοινή γλώσσα και κοινό όραμα.

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου (25, 26, 27/5, Νταβίντ Λεσκότ, «Ένας άνθρωπος υπό χρεωκοπία»), η Έλλη Παπακωνσταντίνου (28, 29, 30/5 Φαμπρίς Μελκιό «Ο συνένοχος θεατής») και ο Γιώργος Καραμίχος (31/5 & 1, 2/6 Ρεμί Ντε Βος «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος») με τους συνεργάτες τους ανέλαβαν τη σκηνοθεσία των έργων των γάλλων συγγραφέων και θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε αυτό το μικρής διάρκειας, αλλά μεγάλων στόχων φεστιβάλ.

«Ένας άνθρωπος υπό χρεωκοπία»

του Νταβίντ Λεσκότ

Η ιδέα του Ένας άνθρωπος υπό χρεωκοπία γεννήθηκε μέσα από τον πρόσφατο διάλογο γύρω από την έννοια της «αστικής χρεοκοπίας» ή της διαδικασίας «προσωπικής ανασύστασης». Το μέτρο αυτό ισχύει από το 1878 στην περιοχή της Alsace-Moselle και διατηρήθηκε μετά το 1918, επιτρέποντας σε υπερχρεωμένα άτομα να μηδενίσουν τα χρέη τους, εκκαθαρίζοντας το σύνολο της περιουσίας τους. Το έργο ανέβηκε στην Comedie de Reims και στο Theatre de la Ville του Παρισιού το 2007, και απέσπασε το Βραβείο του Συλλόγου Κριτικών καλύτερης δημιουργίας στα γαλλικά.

Παίζουν: Νίκος Ορφανός, Στέργιος Νένες, Δανάη Επιθυμιάδη

INFO: Γενική είσοδος: 10 ευρώ.Ώρα έναρξης:  25, 26, 27 Μαΐου 2012, στις 21:00. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα

Keywords
Τυχαία Θέματα