ΧΩΡΙΣ ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ

Άκαρπη η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Τη σκυτάλη στις αντεγκλήσεις πήρε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ο οποίος επανέλαβε τις κατηγορίες περί «κουκουλοφόρων» που από την πίσω πόρτα συναντούσαν την Τρόικα. Δεν ψηφίσαμε εμείς το Μνημόνιο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.


Ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση μεταξύ των κοινωνικών

εταίρων και του υπουργού Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη. Οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν κατέληξαν σε μορατόριουμ, υποστήριξαν βέβαια ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ήταν χρήσιμη.

Με αφορμή την πρόταση του υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη, για μορατόριουμ στην εφαρμογή των διατάξεων του Μνημονίου που αφορούν στις συμβάσεις και τη μείωση μισθών λόγω μετενέργειας, οι κοινωνικοί εταίροι διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρχε ένταξη, στο πνεύμα των ημερών. Τα πνεύματα άναψαν, όπως κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ κ.Πέρος, όταν ο ΣΕΒ επανέλαβε την πρότασή του για μείωση όχι των κατώτατων αλλά των κλαδικών μισθών. Η πρόταση απορρίφθηκε.

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες την κατάργηση του κατώτατου μισθού, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Αλλά και η πρόταση της ΓΣΕΕ για συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης απορρίφθηκε, καθώς θεωρήθηκε ότι είναι έργο της επόμενης ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, που θα προκύψει μετά από τις εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ πάντως, Γιάννης Παναγόπουλος, ερωτηθείς εάν αυτός γνωρίζει για κουκουλοφόρους που πήγαιναν στην τρόικα από την πίσω πόρτα, επέμεινε στις καταγγελίες και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας «εργοδοτικοί εκπρόσωποι από τον Τουρισμό, τις εκδόσεις και τις τράπεζες, κατά κύριο λόγο ήταν αυτοί που πήγαιναν από την πίσω πόρτα στην Τρόικα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος μιλώντας σε δημοσιογράφους ρωτήθηκε για το εάν ήταν μεταξύ των συνομιλητών της Τρόικας, όπως καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ και απάντησε ότι στο ΣΕΒ δεν αναγκάστηκαν ποτέ να συνομιλήσουν  με την Τρόικα από την πίσω πόρτα, γιατί τους δέχονταν από την κεντρική. Άλλωστε, συμπλήρωσε με νόημα «δεν είμαστε εμείς αυτοί που ψήφισαν το Μνημόνιο».

Όσον αφορά σε αυτή καθ’ αυτή τη συνάντηση για τα εργασιακά, ο κ. Δασκαλόπουλος παραδέχθηκε ότι δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος, προεκλογικά, να συζητηθεί το θέμα. Επέμεινε δε, στην θέση που διατύπωσε προχθές για μη εφαρμογή της μείωσης των κατώτατων μισθών άφησε βέβαια ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των κλαδικών μισθών.

Keywords
Τυχαία Θέματα