Χωρίς αποτέλεσμα και η τρίτη συνάντηση ΟΤΟΕ – Τραπεζιτών

20:07 1/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Οι εργοδότες επέμειναν στο αίτημά τους για μείωση μισθών, ενώ η ΟΤΟΕ εκτιμά ότι οι μειώσεις λόγω των επιχειρησιακών συμβάσεων που είναι σε ισχύ, θα αγγίξουν σωρευτικά το 30% μέσα στο 2013.

Οι εκπρόσωποι των τραπεζών, σύμφωνα με πληροφορίες σκλήρυναν τη στάση τους, τόσο στις οικονομικές

απαιτήσεις όσο και στα θεσμικά.

Από την πλευρά της η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι, παρά τις καλές προθέσεις στα λόγια και τη διάθεση που διατύπωσαν να υπογραφεί Κλαδική Συλλογική Σύμβαση, η πρόοδος που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις ήταν πολύ μικρή δεδομένου, ότι, δεν υπήρξαν δεσμεύσεις από την πλευρά τους για το κεντρικό θέμα που έχει θέσει η ΟΤΟΕ, και αφορά στην προστασία των θέσεων εργασίας στον κλάδο.

Η ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ο κλάδος δεν πρόκειται να αποδεχθεί την περαιτέρω υποβάθμιση των αποδοχών, δεδομένου ότι, το εισόδημά τους έχει ήδη υποστεί μεγάλες μειώσεις σε επιχειρησιακό επίπεδο από τις Τράπεζες. Μειώσεις που σωρευτικά λόγω των επιχειρησιακών συμβάσεων θα αγγίξουν το 30% μέσα στο 2013. Επίσης, η ΟΤΟΕ δηλώνει ότι, δεν πρόκειται να επιτρέψει τη λεηλασία των θέσεων εργασίας, με την οποία οι Τράπεζες επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια με στόχο να αποτραπεί το αδιέξοδο.

Η νέα συνάντηση ΟΤΟΕΤραπεζών ορίστηκε για την Τρίτη 9 Απριλίου, ενώ την Τετάρτη συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων και να καθορίσει την προετοιμασία που απαιτείται σε αγωνιστικό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα