Χαστούκι για τη «Θέτιδα» από τους φορείς απεξάρτησης

18:49 7/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τουλάχιστον 132 τοξικομανείς μεταφέρθηκαν από το κέντρο της Αθήνας στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση με την κωσική ονομασία «Θέτις».

Οι φορείς απεξάρτησης δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι στην επιχείρηση, υπογραμμίζοντας ότι «ενέργειες όπως αυτή, που υιοθετούνται με το πρόσχημα της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, παραβιάζουν τις διεθνείς συμβάσεις, το σύνταγμα και το νόμο

και οδηγούν την κοινωνία μας σε αδιέξοδο». Όπως αναφέρουν, «μετά τον Ξένιο Δία, τη διαπόμπευση των οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών και τις επιχειρήσεις- σκούπα, το περιστατικό αυτό γίνεται ακόμα ένας μελανός κρίκος στο φαύλο κύκλο που βαθαίνει την κοινωνική αδικία και την κοινωνική κρίση».

Σύμφωνα με τους φορείς απεξάρτησης, η Πολιτεία αντί να να ανταποκριθεί στο πρόβλημα των ναρκωτικών με μέτρα πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης, θεραπείας και επανένταξης, ακολουθεί τιμωρητική πολιτική, «που στιγματίζει, διαπομπεύει και σπρώχνει πιο βαθιά στο περιθώριο, δεν έχει θέση σε ένα κράτος δικαίου, κάνει βαθύτερα τα ρήγματα της ελληνικής κοινωνίας και μεγαλώνει τα προβλήματά της».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι:

• Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ),
•Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ,
•Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα ΑΡΓΩ,
•Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσ/νίκης, Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ

Τι υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία, από τη μεριά της, ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, κάνοντας λόγο για «δράσεις για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών [που] συνδυάζονται με δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα και υγειονομικής περίθαλψης».

Υποστήριξε ότι στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας «χορηγήθηκαν σάντουιτς, ζεστή σούπα και φιάλες νερού» στους 132 τοξικομανείς.

Δεν ανέφερε, ωστόσο, στην ανακοίνωσή της για το αν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη μεταφορά τους στην Αμυγδαλέζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα