«Μπορούμε δικό μας σχέδιο» λέει ο Π. Οικονόμου

Στο άρθρο με τίτλο «Μπορούμε δικό μας σχέδιο!», ο κ.Οικονόμου, επιμένει πως πριν από όλα απαραίτητη είναι η ομαλή έξοδος από το μνημόνιο. Ζητά δηλαδή να τιμήσει η τρόικα την υποχρέωσή της για ελάφρυνση του δημοσίου χρέους και στη συνέχεια η χώρα να επιστρέψει στις αγορές. «Αλλά επιστροφή στις αγορές δε σημαίνει επιστροφή στο παρελθόν που οδήγησε στη καταστροφή.

Το να βρεθούν λεφτά δε φτάνει. Για να πιάσουν τόπο όσο περισσότερο γίνεται, είναι επείγον να προχωρήσουμε τέσσερις μεγάλες αλλαγές που χρωστάμε στον εαυτό μας», λέει, περιγράφοντάς τις ως εξής :

- Δημόσια Διοίκηση με προσδιορισμένους σκοπούς και δομές προσανατολισμένες στη παραγωγή θετικών αποτελεσμάτων

- Καθαρές και έντιμες εργασιακές σχέσεις και Κοινωνική Ασφάλιση με εγγυημένη χρηματοδότηση και ίση μεταχείριση των ασφαλισμένων

- Απλή και δίκαιη φορολογία

- Απονομή Δικαιοσύνης, ιδίως επίλυση διαφορών, με ποιότητα και ταχύτητα

Και στο νέο αυτό πλαίσιο, ζητά ακόμα παραγωγικές δραστηριότητες με θετικές αποδόσεις. Ο Τουρισμός και η Ναυτιλία είναι δεδομένοι πυλώνες ανάπτυξης, λέει, αλλά επειδή μόνοι τους δεν φτάνουν, αναφέρεται ακόμα σε κλάδους του πρωτογενούς τομέα με προοπτικές άνθησης και θετικών εξαγωγικών επιδόσεων, καθώς και στην επένδυση στην κοινωνική οικονομία.

Παρατηρώντας ότι παρά την προεκλογική περίοδο στην οποία βρίσκεται η χώρα ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών, δεν έχουν ακουστεί προτάσεις, επιμένει στην πρόταση που έχει ξανά διατυπώσει: «όχι τρίτο μνημόνιο», ομόλογο κατά της ανεργίας, τέσσερις μεγάλες αλλαγές και ενίσχυση της παραγωγικής μας βάσης με επιλεγμένες δράσεις, σημειώνοντας πάντως πως χρειάζεται διαρκή επεξεργασία, διάλογο, διαβούλευση και ενεργοποίηση για την προώθησή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα