Μπίστης: Όλοι μαζί μπορούμε

«Το εγχείρημα της συνένωσης και ανανέωσης της κεντροαριστεράς είναι πρωτότυπο και συναρπαστικό», είπε, αντιλαμβανόμενος ότι οπως καθε νέα προσπάθεια έχει να αναμετρηθεί με δυσκολίες και να υπερπηδήσει εμπόδια, που θέτουν κατά τον ίδιο απο την μια ένας κακός νοουμενος κομματικός πατριωτισμός που εισηγείται την αναδίπλωση στα ξύλινα κομματικά τείχη και απο την άλλη μια αντίληψη ανεξέλεγκτης φυγής προς τα εμπρός. «Με υπομονή και επιμονή θα τους πείσουμε όλους για την ανάγκη γρήγορων- αλλα όχι βιαστικών – και συνάμα σταθερών βημάτων

. Και ας μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία: έχουμε την δύναμη και την θέληση να διαφυλάξουμε την ενότητα του χώρου και να υλοποιήσουμε το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες. Όλοι μαζί μπορούμε», ήταν το μήνυμά του.

«Το κομβικό σημείο ειναι οι ευρωεκλογές. Στην πορεία προς αυτές θα συγκροτηθει η πολύχρωμη εκλογική παράταξη της κεντροαριστεράς, η ισχυρη παρουσία της οποίας αποτελεί οξυγόνο για την χώρα και την Δημοκρατία», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι οι «58» απηύθυναν κάλεσμα ενότητας προς τα κόμματα, τις κινήσεις, τις προσωπικότητες και τον ανέστιο κόσμο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. «Ο κόσμος αυτός πλαισιώνει μαζικά τις Επιτροπές Πρωτοβουλιας που συγκροτούνται σε όλη την χώρα. Ταυτοχρόνως το ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα αμέσως, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το ίδιο και άλλες κινήσεις του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου και πολλα στελέχη απο τον χώρο της ΔΗΜΑΡ και της πολιτικής οικολογίας», είπε, επισημαίνοντας και εκείνος ότι η πολιτικη συνεννόηση εδράζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, στην απόφαση όλων να κατέβουν στις εκλογές κάτω απο την ομπρέλα του ΕυρωπΙκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) αλλά και το ψηφοδέλτιο να ανταποκρίνεται στο επιτακτικό αίτημα για ενότητα και ανανέωση.

Εκτιμώντας ότι μία πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, υποστήριξε ότι «τώρα πρέπει όλοι μαζι να τρέξουμε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ωστε πανέτοιμοι να δώσουμε νικηφόρα την εκλογική μάχη». Και αυτό, υποστήριξε πως συνεπάγεται την υλοποίηση τριών στόχων:

1. Σε συνεργασία με το ΕΣΚ να ολοκληρωθεί το προγραμματικό πλαίσιο και να δοθεί σε δημοσια διαβούλευση.

2. Να συνδιοργανωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου μια αντιπροσωπευτική Συνδιάσκεψη όλων όσοι θα έχουν μέχρι τότε ανταποκρίθεί στο κάλεσμα. Το Σώμα αυτο, είπε, θα πάρει τις τελικές αποφάσεις, θα εγκρίνει το πρόγραμμα και θα οργανώσει τον εκλογικό αγώνα.

3. Να καταλήξουν άμεσα στον τρόπο κατάρτισης του ψηφοδελτίου, αφού ήδη έχουν κατατεθεί «ενδιαφέρουσες» κατά τον ίδιο προτάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα