ΜΠΙΛΙΕΤΑΚΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Προσωπικές επιστολές σε 15.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό (από τη λίστα των 54.000) με τις οποίες θα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο,  θα αποστείλει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του matrix24.gr.

Από την επεξεργασία των στοιχείων από τη γενική γραμματεία πληροφορικών συστημάτων  προκύπτει ότι οι ανωτέρω 15.000 έχουν καταθέσεις οι οποίες δεν δικαιολογούνται από το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Στην επιστολή που λάβουν, θα αναφέρεται ότι υπάρχει απόκλιση δηλωθέντων εισοδημάτων σε σχέση με τα εμβάσματα

τους σε τράπεζες του εξωτερικού. «Για τη διαφορά καλείστε να πληρώσετε επιπλέον φόρο εισοδήματος» θα αναφέρεται χαρακτηριστικά, όπως δηλώνει στο matrix24.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Ο φόρος θα υπολογιστεί με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και με συντελεστή 45% δεδομένου ότι οι καταθέσεις των συγκεκριμένων 15.000, ξεπερνούν το ποσό των 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από τη λίστα των 54.000 προσώπων που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, περίπου 35.000 ακροβατούν στο όριο της νομιμότητας, δηλαδή με το ζόρι δικαιολογούνται τα εισοδήματα τους με τις καταθέσεις.

Όσοι αρνηθούν, θα ελεγχθούν, με κίνδυνο να πληρώσουν πολύ περισσότερους φόρους, ενώ όσοι διαφωνούν με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, θα πρέπει να μεταβούν στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να γίνει διακανονισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα