Μπαλτάκος: Υπάρχουν κι άλλες συναντήσεις

12:02 3/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Ο κ. Μπαλτάκος έδωσε συνέντευξη στον Real Fm και μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως αποφάσισε να διαδραματίσει συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της παράταξης και της Ελλάδας: «δεν μπορούσαμε να αφήσουμε 500.000 Έλληνες εγκλωβισμένους στη Χ.Α. 'Ελεγα αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να αποκτήσω την εμπιστοσύνη τους» είπε.

Αναφερόμενος στη ΝΔ τη χαρακτήρισε

παράταξη ευθύνης... «είναι κεντροδεξιά παράταξη και κοντεύει να χάσει την δεξιά της πτέρυγα» .

Στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου εάν εν αγνοία του Πρωθυπουργού διαδραμάτισε ρόλο ρόλο για το καλό της παράταξης, ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε πως «ο Πρωθυπουργός ήξερε ότι πρέπει να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο από την Χρυσή Αυγή, το τι έκανα εγώ γι αυτό τον λόγο δεν το ήξερε». Αναφερόμενος δε, στην δήλωσή του περί αντικομμουνισμού δήλωσε χαρακτηριστικά πως «σαρώνει τα σωθικά της Χρυσής Αυγής».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπαλτάκος είπε:

«Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και δεν θα τα πω. Εγώ προσπαθούσα να επιστρέψω ψηφοφόρους στην Ν.Δ. από την Χρυσή Αυγή»

«Δεν μου ανέθεσε ποτέ ο Πρωθυπουργός να κάνω συναντήσεις».

«Η πρόθεσή μου ήταν αγαθή...Το υλικό του βίντεο είναι προϊόν εγκλήματος και δεν μπορεί να πει σε καμία δικογραφία».

Ερωτώμενος για το τηλεφώνημα μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και των κυρίων Δένδια και Αθανασίου στο οποίο αναφέρεται κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε στη συνέντευξη ότι διάβασε στον τύπο ότι ο Πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο τον Αθανασίου και τον Δένδια, «δεν μου το είπε ο Πρωθυπουργός», είπε.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν είναι δουλειά του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης να επανεγκλωβίζει ψηφοφόρους που πήγαν σε άλλα κόμματα, δήλωσε:

«Δεν μου ανέθεσε κάτι ο Σαμαράς. Είναι πουθενά γραμμένο ότι ένας γενικός γραμματέας της κυβέρνησης δεν μπορεί να το κάνει; Πού το λέει ο νόμος; Σας θυμίζω ότι ο Κοσμίδης, ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, χειρίστηκε το θέμα Οτσαλάν όταν έλειπε ο Σημίτης. Είπε κανείς τότε γιατί το έκανε ο Κοσμίδης; Δεν είναι η θέση που κάνει τον άνθρωπο, είναι ο άνθρωπος που κάνει τη θέση. Εγώ δεν είμαι καθηγητής πανεπιστημίου να κοιτάζω όλη μέρα νομικά κείμενα».

Όσο για τη συνάντηση που δημοσιοποιήθηκε, υποστήριξε πως δεν ήταν προγραμματισμένη, τον είδε στην πόρτα ο Κασιδιάρης και του είπε πως θέλει να τον απασχολήσει. «Είχα την απορία και ήθελα να μάθω τι θέλει, να δω που το πάει, γι'αυτό τον δέχθηκα» είπε ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης. Για να συμπληρώσει πως το ραντεβού έκρυβε σκοπιμότητα, όπως άλλωστε αποδείχθηκε. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες πριν από αυτή και άλλες μία ή δύο μετά από αυτήν, κατά τις οποίες δεν θυμάται τι συζήτησε, παραδέχθηκε όμως ότι όλες «ήταν στον ίδιο καμβά».

Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο πως κρίνει την πράξη του γιου του να μπει στο γραφείο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και να κλωτσήσει τους βουλευτές, είπε:

«Δεν μπήκε στα γραφεία τους. Τους είδε να ανεβαίνουν από την ολομέλεια και τους ρώτησε με έντονο ύφος πού είναι ο Κασιδιάρης. Εκείνοι κατάλαβαν και δεν απάντησαν, γιατί γνωρίζουν το γιο μου, και τότε άρχισαν οι σπρωξιές. Δεν μπορεί οι άνθρωποι που έχουν κάνει όργια σε ό,τι αφορά τη βία να λένε ότι κάποιος τους έσπρωξε. Είναι αστείο.Ο γιος μου είναι αξιωματικός των ΟΥΚ, έχει ορισμένες αντιλήψεις και κώδικα τιμής».

Θα πρέπει να παρουσιαστεί στη δικαιοσύνη; ρώτησε ο δημοσιογράφος, και είπε:

«Στη διαδικασία του αυτοφώρου οποιοσδήποτε επιλέγει αν θα πάει ή όχι. Μπορεί να εμφανιστεί αμέσως μετά που θα έχει παρέλθει το αυτόφωρο. Δεν ξέρω πού βρίσκεται, είναι 26 ετών, αξιωματικός, και είναι αυτεξούσιος».

Keywords
Τυχαία Θέματα