Ξεκινά αύριο ο «μαραθώνιος» των πανελλαδικών εξετάσεων

Τα θέματα, εκτός από την ιστοσελίδα του υπουργείου θα αναρτώνται στους δικτυακούς τόπους της ΝΕΡΙΤ, του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (Π.Σ.Δ.) και της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα αναζητούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου www.minedu.gov.gr, αλλά και στις διευθύνσεις www.nerit.gr , www.sch.gr

και www.oefe.gr.

Έναρξη με τα Νέα Ελληνικά

Οι πανελλαδικές εξετάσεις για 105.000 υποψήφιους και για μία από τις 70.305 στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και τις άλλες 2.000 θέσεις στις παραγωγικές σχολές ξεκινούν αύριο με την Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας, που περιέχει την Έκθεση.

Η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου για τα υποχρεωτικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Οι εξετάσεις θα αρχίζουν στις 8.:30 το πρωί και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8.

Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζόμενου, μπλε στιλό και γομολάστιχα, αλλά όχι μπλάνκο. Επιτρέπεται, επίσης, ένα μπουκάλι νερό. Αντίθετα θα πρέπει να αφήσουν στο σπίτι τους το κινητό τους τηλέφωνο.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα αρχίσουν στις 21 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ θα πραγματοποιηθούν, από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου. Στα μέσα Ιουνίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία τους όπου υπέβαλαν την αίτηση – δήλωση του Φεβρουαρίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Ευχές στους διαγωνιζόμενους

«Η έναρξη των εξετάσεων αυτών σηματοδοτεί την αφετηρία κατάκτησης νέων στόχων και οι κόποι των μαθητών και οι θυσίες των οικογενειών τους θα ανταμειφθούν», σημειώνει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

«Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους μαθητές και τους γονείς τους ενόψει του μαραθωνίου των Πανελλαδικών εξετάσεων» εύχεται η Ρένα Δούρου.

Η νέα περιφερειάρχης Αττικής τονίζει την αναγκαιότητα για δημόσιο, δωρεάν, ανοικτό σχολείο, ίσων ευκαιριών για όλα τα παιδιά, το οποίο θα παρέχει σύγχρονη, κριτική και δημιουργική γνώση. «Γνώση που δεν συρρικνώνεται στη διαδικασία των εξετάσεων», συμπληρώνει η κ. Δούρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα