ΑΒΑΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΦΡΟΥΡΙΟ Η ΑΘΗΝΑ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ήδη από σήμερα ενόψει… Μέρκελ. Συνεχείς συσκέψεις. Σε κλοιό αποκλεισμού θα βρεθούν οι διαδηλωτές. Άβατο το κέντρο από Μέγαρο Μουσικής μέχρι Σύνταγμα.

Το σχέδιο δράσης που είχε εκπονηθεί κατά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα ξεσκονίζει η ελληνική κυβέρνηση

προκειμένου να αποδεχθεί χωρίς παρατράγουδα την Άνγκελα Μέρκελ. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών υπό την προεδρία του Δημ. Αβραμόπουλου και με τη συμμετοχή των υπουργών Δημ. Τάξεως Νικ.Δένδια, Άμυνας Παν. Παναγιωτόπουλου και στελεχών της γερμανικής πρεσβείας προκειμένου να οριστικοποιηθεί το σχέδιο προστασίας όχι μόνον της ίδιας της Καγκελαρίου αλλά και της πρεσβείας της Γερμανίας (σ.σ. ήδη ο Π. Καμμένος έχει καλέσει σε αποκλεισμό της) καθώς και εταιρειών γερμανικών συμφερόντων.

Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση όχι μόνον στην ασφάλειας της γερμανικής αποστολής αλλά και στην κατά το δυνατόν αποφυγή επεισοδίων – που πάντως ουδείς μπορεί να αποκλείσει, μάλλον το αντίθετο. Και τούτο διότι το τελευταίο που επιθυμεί η ελληνική πλευρά είναι να δοθεί στο εξωτερικό – και στη Γερμανία, φυσικά – η εικόνα μίας πόλης σε εξέγερση, πολλώ δε μάλλον στις φλόγες, την ίδια στιγμή που στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο θα επιχειρείται ο μεγάλος συμβιβασμός που θα διατηρεί τη χώρα στην ευρωζώνη, υπό την προϋπόθεση της λήψης των επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων.

Ήδη από σήμερα το μεσημέρι, χιλιάδες αστυνομικοί -που θα ενισχυθούν με δυνάμεις από την περιφέρεια- θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα στους δρόμους της πρωτεύουσας ενώ θα αρχίσουν σιγά – σιγά και οι από αέρoς περιπολίες των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται να δημιουργηθεί «φραγμός» για τους διαδηλωτές στο ύψος της γερμανικής πρεσβείας, όπου δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί και ο σιδερένιος φράκτης, ενώ αντίστοιχα μέτρα θα ληφθούν και στην πλατεία Συντάγματος προς την πλευρά της Βουλής και της Ηρώδου Αττικού, όπου και προγραμματίζεται η συγκέντρωση των συνδικάτων. Έτοιμα προς χρήση θα είναι και τα 5 οχήματα εκτόξευσης νερού υπό πίεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα