Ατζέντα «διαφάνειας» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η Κουμουνδούρου επετίθετο καθ’ όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου στον «παλιό δικομματισμό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», ενώ προανήγγειλε ότι, με αφορμή τα όσα αποκαλύπτονται, θα φέρει στη Βουλή σχετική πρόταση για νομοθετική πρωτοβουλία.

Η πρόταση

Η πρωτοβουλία της Κουμουνδούρου αναμένεται να παρουσιαστεί αμέσως μετά τις γιορτές και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα εξυπηρετεί «την ανάγκη

να θωρακιστεί η δημοκρατία στο μέλλον από τέτοια φαινόμενα». Στην πρόταση νόμου που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα περιγράφει μία διαδικασία «αναβάθμισης» στο θέμα της διαφάνειας στους εξοπλισμούς και θα ζητεί «εγγυήσεις διαφάνειας», καθώς ήδη από χθες κατήγγειλε πως «οι διαδικασίες και τα αρμόδια όργανα λήψης αποφάσεων παραμένουν ίδια με την εποχή του κ. Αντώνη Κάντα». Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί ήδη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, να προσέλθει στη Βουλή, μόλις ανοίξει, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα των μελών της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Αβραμόπουλο «να εφαρμόσει το Νόμο 2656/1998 με τον οποίο κυρώθηκε η Σύμβαση του Ο.Ο.Σ.Α. για την καταπολέμηση της δωροδοκίας αλλοδαπών δημόσιων λειτουργών στις διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές που υπεγράφη στο Παρίσι στις 17 Δεκεμβρίου 1997 και τέθηκε σε ισχύ την 15η Φεβρουαρίου 1999».

Αντιπολιτευτική αφορμή

Σε κάθε περίπτωση, η Κουμουνδούρου «σηκώνει» το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να πλήξει τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, καθώς πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι αν ανοίξει η βεντάλια των αποκαλύψεων, Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη μπορεί να περιέλθουν σε πολύ δύσκολη θέση. Όπως προαναφέρθηκε, εξάλλου, η αξιωματική αντιπολίτευση ήδη καταγγέλλει ότι «οι ομολογίες του πρώην Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, αποκαλύπτουν το καθεστώς της δικομματικής διαπλοκής σε όλες τις διαστάσεις του» και προσθέτει ότι «η ιστορία των εξοπλιστικών προγραμμάτων είναι μόνο μία σελίδα στη μελανή ιστορία του φαύλου δικομματισμού, που επί χρόνια συντηρούσε και συνεχίζει να συντηρεί ένα καθεστώς αδιαφάνειας, διαφθοράς και μιζών στην πλάτη του ελληνικού λαού». «Αυτοί που προβάλλονται τώρα ως οι αρχάγγελοι της μεταρρύθμισης και της εξυγίανσης, στην πραγματικότητα υπήρξαν οι αρχάγγελοι της διαπλοκής σε ένα σάπιο σύστημα που πρέπει να καταρρεύσει μαζί με τους εκπροσώπους του», κατέληξε η χθεσινή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, που αποκάλυπτε, ουσιαστικά, και πώς ακριβώς προτίθεται να επενδύσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα