Αθωώθηκε πριγκίπισσα που βασάνιζε γιατρούς

Η Σέιχα Νούρα μπιντ Ιμπραήμ αλ Χαλίφα ήταν η μία από τους δύο αστυνομικούς τους οποίους αθώωσε το εφετείο την 23η Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Χαμίντ Μούλα, δικηγόρος των γιατρών σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από την Μανάμα. Προσέθεσε μάλιστα ότι σχεδιάζει να υποβάλλει αίτημα έφεσης ενάντια στην ετυμηγορία σε δεύτερο βαθμό.

Το υπουργείο Πληροφοριών επιβεβαίωσε ότι η πριγκίπισσα αθωώθηκε από το εφετείο, αλλά δεν αποκάλυψε ούτε τις κατηγορίες με τις οποίες ήταν αντιμέτωπη ούτε άλλες λεπτομέρειες. Το υπουργείο διευκρίνισε απλώς ότι το δικαστήριο επικύρωσε

την προηγούμενη αθωωτική απόφαση της 1ης Ιουλίου.

Η βασιλική οικογένεια Αλ Χαλίφα του Μπαχρέιν συμπεριλαμβάνει εκατοντάδες πρίγκιπες και πριγκίπισσες, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται στο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, η Σέιχα Νούρα είναι περίπου 29 ετών.

Τα βασανιστήρια πραγματοποιήθηκαν το 2011 όταν το βασίλειο, στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, σπαρασσόταν από ταραχές που ακολούθησαν τις μαζικές διαδηλώσεις του Φεβρουαρίου, στις οποίες πρωταγωνίστησαν οι σιίτες, η πλειονότητα του πληθυσμού, με αίτημα τη δημοκρατική αλλαγή στη μοναρχία την οποία κυβερνούν σουνίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα