Αστεία τα περί ρήγματος» λέει ο Λαφαζάνης

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκλήθη να σχολιάσει τα ρεπορτάζ σχετικά με την σύγκρουση στο εσωτερικό του κόμματος κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και επισήμανε: «Αυτά είναι αστεία πράγματα και το εννοώ, κυριολεκτικά αστεία πράγματα. Δεν υπάρχει κανένα ρήγμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο κανένα ρήγμα ανάμεσα σε μένα και τον σύντροφο τον Αλέξη τον

Τσίπρα».

Επίσης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διαβεβαίωσε ότι «πάντα υπερασπίζεται τις συλλογικές αποφάσεις», και τόνισε ότι ο ίδιος, όποτε εμφανίζεται στα ΜΜΕ, δεν λέει τις δικές του απόψεις, αλλά τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν είμαστε μονολιθικό κόμμα, δεν είμαστε αρχηγικό κόμμα και αυτό είναι θα έλεγα που ξεχωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τα υπόλοιπα κόμματα. Δεν ακολουθούμε διαδικασίες που ακολουθούν τα αρχηγικά ή τα μονολιθικά κόμματα. Στις συνεδριάσεις μας γίνεται ελεύθερη συζήτηση και κατατίθενται και διαφορετικές απόψεις».

Παρεμβάσεις Βούτση-Σκουρλέτη

Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και στελέχη της πλειοψηφίας του κόμματος και, μάλιστα, στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Βούτσης, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ πως «και στο συνέδριο και ύστερα, όποτε συζητάμε γι' αυτά τα θέματα, υπάρχει μια διαμορφωμένη πλειοψηφία και μειοψηφία και απλώς συζητάμε. Τίποτε άλλο δεν γίνεται. Καμία ζημιά δεν μας κάνει, όπως θεωρώ».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρέθηκε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος δήλωσε: «οι τροπολογίες που υπήρξαν εκ μέρους των συντρόφων της Αριστερής Πλατφόρμας κινούνται στη λογική ήδη γνωστών και κατατεθειμένων απόψεων και στο συνέδριο του κόμματός μας που έγινε πριν από έναν χρόνο και σε κεντρικές επιτροπές. Αυτές τέθηκαν στην κρίση της Κεντρικής Επιτροπής, δεν πλειοψήφησαν. Τελικώς υπήρξε ένα "λευκό" από τους συντρόφους της Αριστερής Πλατφόρμας απέναντι στην διακήρυξη. Δεν ήταν κάτι καινούργιο αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα