ΑΣΜΟΥΣΕΝ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΠΡΟΟΔΟ

Επίθεση αγάπης… δέχεται τις τελευταίες ημέρες από Ευρωπαίους ηγέτες και η αξιωματούχους η Ελλάδα. Σειρά είχε το μέλος της διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γκεργκ Άσμουσεν, ο οποίος δήλωσε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις.

Βέβαια, σημείωσε πως μια επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής

θα σήμαινε επιπλέον οικονομική στήριξη.

Επίσης, ο κ. Άσμουσεν διευκρίνισε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παρεμβαίνει στην αγορά ομολόγων για λογαριασμό των κρατών, παράλληλα με τα ταμεία διάσωσης της Ευρωζώνης.

«Η ΕΚΤ θα ενεργεί μόνο παράλληλα με το EFSF και αργότερα τον ESM» είπε ο κ. Άσμουσεν σε ομιλία του σε οικονομικό φόρουμ στη Γερμανία.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι είχε αναφέρει πως η ΕΚΤ ίσως παρέμβει σύντομα για να αγοράσει κυβερνητικά ομόλογα στην ανοιχτή αγορά με στόχο να μειώσει το κόστος δανεισμού των πιεσμένων χωρών.

Σήμερα ο κ. Άσμουσεν ανέφερε πως οι χώρες θα πρέπει να υποβάλουν επίσημο αίτημα για βοήθεια. Τα ομόλογα που θα αγοράζονται θα έχουν βραχυπρόθεσμη διάρκεια. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το ΔΝΤ θα πρέπει να εμπλέκεται σε οποιοδήποτε πρόγραμμα προσαρμογής, προκειμένου να δράσει η ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα