ΑΣΑΝΤ: ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Ως απαράδεκτη χαρακτήρισε την οποιαδήποτε λύση που θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν από το εξωτερικό ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ μιλώντας στην ιρανική τηλεόραση και τόνισε πως μόνο οι Σύροι μπορούν να επιλύσουν την κρίση.

«Ένα μη-συριακό υπόδειγμα επίλυσης της κρίσης είναι απαράδεκτο, δεδομένου ότι μόνον εμείς γνωρίζουμε πώς να επιλύσουμε αυτήν την κρίση» υπογράμμισε ο Ασάντ κατά την ωριαία συνέντευξή του στην ιρανική τηλεόραση.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται μόλις δύο ημέρες πριν από τη σύνοδο του ΟΗΕ

και του Αραβικού Συνδέσμου στη Γενεύη της οποίας το θέμα είναι η κρίση στη Συρία.

Στη σύνοδο της Γενεύης αναμένεται να συζητηθεί κυρίως το σχέδιο του Κόφι Άναν που προβλέπει τη συγκρότηση μιας μεταβατικής κυβέρνησης για τη Συρία. Η θέση της Μόσχας, που την επανέλαβε και σήμερα, είναι ότι δεν πρόκειται να στηρίξει καμία λύση που θα επιβληθεί στη Δαμασκό.

Επίσης ο Ασάντ στη συνέντευξή του αναφέρθηκε και στις τωρινές τεταμένες σχέσεις Άγκυρας-Δαμασκού, μετά την κατάρριψη τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους.

Ο ίδιος  είπε ότι «υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη στάση, που έχουν υιοθετήσει οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Τουρκίας, και εκείνης, που ο τουρκικός λαός τηρεί έναντι της Συρίας»

Νωρίτερα για το συγκεκριμένο ζήτημα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η χώρα «θα δράσει με αποφασιστικότητα κάνοντας χρήση όλων των δικαιωμάτων της βάσει του διεθνούς δικαίου κατά της εχθρικής αυτής ενέργειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα