Άριες από τη Βιβίκα Ζενό

Την Βιβίκα Ζενό πλαισιώνει η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής (σε όργανα εποχής), δίνοντας ζωή σε γνωστά ορχηστρικά αποσπάσματα, αλλά και σε σπανιότατες ανέκδοτες εισαγωγές από όπερες του 18ου αιώνα των Λέο, Χάσσε, Βίντσι και Πόρπoρα, οι οποίες θα ακουστούν σε νέα κριτική έκδοση πάνω σε χειρόγραφα που έγινε ειδικά για τις ανάγκες της συναυλίας αυτής. Τη συναυλία διευθύνει ο βραβευμένος με Εcho Klassik αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου, καλλιτεχνικός της διευθυντής της Καμεράτα.

Με καταγωγή από

την Αλάσκα, η Βιβίκα Ζενό ξεκίνησε την καριέρα της ερμηνεύοντας γοητευτικές κωμικές ηρωίδες σε όπερες του Ροσσίνι στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα της Αμερικής, του Καναδά, της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Γερμανίας, κ.ά. Η διαδρομή της ωστόσο στη μπαρόκ μουσική ερμηνεία, είδος στο οποίο καθιερώθηκε, άρχισε, όταν υποδύθηκε τον πρωταγωνιστικό, αντρικό ρόλο, στην όπερα «Arminio» του Χαίντελ η ηχογράφηση μάλιστα της οποίας απέσπασε το πρώτο βραβείο «Χαίντελ» το 2002. Έκτοτε, εμπλουτίζει συνεχώς το ρεπερτόριό της δοκιμάζοντας τη φωνή της σε καινούργιους ρόλους.

Έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές του κόσμου, συνεργαζόμενη με τους σπουδαιότερους μουσικούς της εποχής μας, ενώ για τις ηχογραφήσεις της με εταιρίες όπως η Harmonia Mundi και η Virgin Classics, έχει αποσπάσει σημαντικότατες διακρίσεις και βραβεία, με κορυφαία την υποψηφιότητα της για βραβείο Grammy «καλύτερης κλασικής φωνητικής ερμηνείας» για το δίσκο με ‘Αριες του Φαρινέλλι .

Η εμφάνιση της Βιβίκα Ζενό στο Μέγαρο Μουσικής εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου «Μετατροπίες».

INFO: Στην αίθουσα «Χ. Λαμπράκης». Οι τιμές των εισιτηρίων για τη συναυλία είναι: 11, 20, 28 και 40 ευρώ. Ειδικές τιμές: 6,50 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) – 8,50 ευρώ (65+, πολύτεκνοι).

Keywords
Τυχαία Θέματα