Στο θέατρο Παλλάς μεταφέρεται ο Τρωικός Πόλεμος

16:16 8/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Επί σκηνής εκτός από τους ηθοποιούς, θα εμφανίζονται χορευτές και ακροβάτες ενώ θα υπάρχει ζωντανή ορχήστρα. Μια παράσταση που θα εντυπωσιάσει τους μικρούς θεατές και θα γοητεύσει τους μεγάλους.

Στη σκηνή του θεάτρου θα παρουσιαστεί όλη η ιστορία του μεγάλου πολέμου τον οποίο αφηγήθηκε ο Όμηρος, από το μήλο της Έριδος έως και τον Δούρειο Ίππο, βασισμένη στο έργο του μεγάλου ποιητή της αρχαιότητας και τους αρχαίους τραγικούς αλλά προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα.

Τα πρωτότυπα τραγούδια και η μουσική -που έχουν γραφτεί ειδικά για την παράσταση- έχουν σαφείς αναφορές στην ελληνική

παράδοση, αρχαία και μεταγενέστερη, διανθισμένα με στοιχεία τζαζ και ροκ. Στην μοναδική ατμόσφαιρα της παράστασης εντάσσονται ακόμα και στοιχεία πολεμικών τεχνών, χωρίς όμως να αλλοιώνουν το πνεύμα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και τέχνης.

Συντελεστές:

Κείμενο: Στρατής Πασχάλης

Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου

Σκηνικά – Κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης

Μουσική: Κατερίνα Πολέμη

Aikido: Κώστας Γλούφτισιος

Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Τατιάνα Μύρκου

Βοηθός χορογράφου: Αλέξανδρος Κεϊβανάη

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Αντίνοος Αλμπάνης, Μάξιμος Μουμούρης, Δούκισσα Νομικού, Γιώργος Νούσης, Ντορέτα Παπαδημητρίου.

Μαζί τους: Μαριάννα Λαγουρού, Χλόη Μάντζαρη, Εύη Χατζάκη, Ράνια Φόβου.

Και οι : Στράτος Γιαπτσές, Αργύρης Γκαγκάνης. Τάσος Καραχανίδης, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Tadeu Liesenfeld, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Νικόλας Μακρής, Τζεφ Μαράουϊ, Ανδρέας Μάσσιος, Άρης Παπαδόπουλος, Μαρίνα Σάττι, Ιβάν Σβιτάιλο, Θανάσης Τσιδίμης.

info

Παραστάσεις: Σάββατο & Κυριακή : 11.30 και 15.00, εισιτήρια: 20€, 18€, 15€, Προπώληση: Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5 Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3213100. Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100

Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και www.tickethour.com

Keywords
Τυχαία Θέματα