ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ

08:40 9/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Λίγες μόνον ημέρες κράτησε η μετεκλογική ανακωχή μεταξύ Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός αφιέρωσε χθες το σημαντικότερο τμήμα της ομιλίας του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.


Το πρώτο δείγμα των υψηλών τόνων που θα κυριαρχήσουν στο πολιτικό πεδίο δόθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή,

λίγο πριν η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης των 179 βουλευτών της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Σε πρωτόγνωρο ύφος και εξαιρετικά υψηλούς τόνους, ο Αντ. Σαμαράς επέλεξε να αφιερώσει το σύνολο σχεδόν της ομιλίας του προκειμένου να απαντήσει στον Αλ. Τσίπρα και όσα προηγούμενα είχε πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αβανταδόροι στο λόμπι τις δραχμής έχετε γίνει, κύριε Τσίπρα» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός ταυτίζοντας τον πολιτικό του αντίπαλο με όσα κέντρα, εντός ή εκτός συνόρων, απεργάζονται έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Παράλληλα, αντέδρασε με σφοδρότητα στις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ περί ματαίωσης των αποκρατικοποιήσεων αλλά και στις απειλές στελεχών του πως όσοι τις υπογράψουν θα μπουν φυλακή. «Δεν σηκώνουν ούτε η Βουλή, ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι τέτοιες απειλές. Τους απειλείτε να μην υπογράφουν τίποτα. Ουσιαστικά αυτό κάνετε και είναι αδιανόητο. Είμαι από το 1977 Βουλευτής. Πρώτη φορά έχει συμβεί στο χώρο της Βουλής να ειπωθεί κάτι τέτοιο και είναι αδιανόητο» ανέφερε ο Αντ. Σαμαράς, προσδίδοντας προσωπικό τόνο στην αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Αφήστε τα παλιά, παχιά λόγια, τις απειλές και το παραμύθι του φόβου που πάτε να σπείρετε στον κόσμο. Αφήστε τους άλλους. Αν είναι, εμένα θα βάλετε πρώτο στη φυλακή. Έτοιμος είμαι και σας περιμένω, κύριε Τσίπρα!»

Όσο δε για τις θέσεις του κ. Τσίπρα, περί μετανάστευσης και δημόσιας τάξης, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως… πρόεδρο 15μελούς. «Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να διαλυθούν τα πάντα για να ’ρθετε να κυβερνήσετε. Να σας θυμίσω ότι δεν είναι δεκαπενταμελές συμβούλιο… », ανέφερε.

Μέσω, ωστόσο, της επίθεσης προς τα Αριστερά, ο Αντ. Σαμαράς επεχείρησε να δώσει απαντήσεις και σε όσα σχόλια προκάλεσε η πρωτολογία του, της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς είπε

για την καταγγελία περί εγκατάλειψης της επαναδιαπραγμάτευσης

«Στην ομιλία μου αναφέρθηκα ρητά στην προοπτική της επαναδιαπραγμάτευσης. Επανέλαβα ότι θέλουμε να αλλάξουμε όχι τους στόχους του Προγράμματος, αλλά όσα δημιουργούν ύφεση κι εμποδίζουν να πιάσουμε τους στόχους. Αυτό λέω από την αρχή. Αυτό έχω επαναλάβει στις επιστολές μου προς τους ξένους ηγέτες. Προφανώς η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη. Και ο δρόμος, ναι, θα είναι ανηφορικός. Αλλά τι απ’ αυτά δεν καταλαβαίνετε;»

για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, απευθείας από το μηχανισμό

«Είπατε ότι η Ελλάδα πρέπει να μπει στη νέα απόφαση για επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς να εγγραφεί στο δημόσιο χρέος. Αυτό ασφαλώς όλοι το θέλουμε και ήδη το επιδιώκουμε. Και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να το επιτύχουμε. Αλλά πως θα το επιτύχουμε; Με μονομερείς ενέργ

Keywords
Τυχαία Θέματα