ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΕΓΚΥΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ Ο ΜΝΗΣΤΗΡΑΣ ΤΗΣ

Mία ασυνήθιστη υπόθεση, που έχει όλα τα «υλικά» ενός σεναρίου, έφτασε μέχρι τον Αρειο Πάγο. Οι ανώτατοι δικαστές επιδίκασαν αποζημίωση 20.000 ευρώ υπέρ μίας κοπέλας που την εγκατέλειψε έγκυο ο μνηστήρας της, λίγους μήνες πριν την προγραμματισμένη τέλεση του γάμου τους.

Ο εργολάβος, όπως προκύπτει από τη δικαστική απόφαση, εγκατέλειψε τη μέλλουσα σύζυγό της σε ένα μικρό νησί, αδιαφορώντας για τις δύσκολες ώρες που πέρασε στην μικρή τοπική κοινωνία, αλλά και για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε για την ανατροφή του παιδιού τους.

Ο πρώην μνηστήρας της κοπέλας, ο οποίος διώκεται

και ποινικά για εγκατάλειψη εγκύου, πέντε μήνες μετά τη γέννηση της κόρης του απαίτησε τη διενέργεια τεστ DNA για τη διακρίβωση της πατρότητάς, το οποίο απέδειξε ότι το μωρό ήταν δικό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοπέλα δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο και όλες τις οικονομίες της της είχε διαθέσει για την επίπλωση και την αγορά ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού που είχαν προγραμματίσει να μείνουν με τον παρολίγο σύζυγό της.

Αντίθετα, εκείνος έχει στη διάθεσή του περιουσιακά στοιχεία. Στην κρίση των δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου που επιδίκασαν την αποζημίωση στην άγαμη μητέρα, όπως τονίζουν στο σκπετικό της απόφασής του, μέτρησε το γεγονός ότι «προσεβλήθη η προσωπικότητά της, λόγω της δυσμενούς αντιμετώπισής της από τον πρώην μνηστήρα της, αλλά και του γεγονότος ότι μειώθηκε η εκτίμηση η οποία έχαιρε από τη μικρή κοινωνία του νησιού που διέμενε και υποβιβάσθηκε η εκτίμηση αυτή από το γεγονός ότι κατέστη έγκυος από εξώγαμη ερωτική σχέση και εν τέλει γέννησε τέκνο δίχως να βρίσκεται σε γάμο με τον φυσικό πατέρα και ακόμη δίχως να είναι σε θέσει να το αναθρέψει»

Keywords
Τυχαία Θέματα