Απόσυρση των δυνάμεων ασφαλείας στην Ουκρανία ζητεί ο Κάμερον

«Εκφράζω τη βαθιά μου ανησυχία για τις σκηνές τις οποίες παρακολουθούμε να εκτυλίσσονται στην Ουκρανία» είπε ο Κάμερον σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο. «Η βία από όλες τις πλευρές είναι εντελώς απαράδεκτη και ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς έχει μια ιδιαίτερη ευθύνη να αποσύρει τις κυβερνητικές δυνάμεις και να αποκλιμακώσει την κατάσταση».

«Ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς δεν θα πρέπει να έχει καμιά αμφιβολία ότι η υφήλιος παρακολουθεί τις πράξεις του και ότι όσοι ευθύνονται για τη βία θα λογοδοτήσουν».

Ο

υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ, που θα συμμετάσχει στο έκτακτο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα της Ουκρανίας αύριο, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει για τη βία που άσκησαν οι δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 26 άνθρωποι.

Ο Κάμερον κάλεσε τον Γιανουκόβιτς να προχωρήσει σε περαιτέρω συνομιλίες με την αντιπολίτευση ώστε να προκύψει συμφωνία για πολιτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα αντικατοπτρίζουν τις «δημοκρατικές προσδοκίες του ουκρανικού λαού», όπως είπε.

«Πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη δέσμευση στο κράτος δικαίου, στο σεβασμό των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις πολιτικές ελευθερίες» τόνισε ο Κάμερον. «Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα