Αποστολές εξερεύνησης της Σελήνης

Η εταιρεία θα είναι έτοιμη να προσφέρει, σε ιδιώτες, με τακτικές αποστολές εξερεύνησης στην επιφάνεια της Σελήνης, στο τέλος της δεκαετίας (2020).

Η πρώτη αποστολή θα απαιτήσει μια επένδυση 7 έως 8 δισεκατομμύρια δολάρια, πιστεύουν όμως ότι θα μειώσουν σημαντικά το κόστος στη συνέχεια. Μια πτήση μετ’ επιστροφής, για δύο επιβάτες, κι έναν περίπατο στη Σελήνη, θα κοστίζει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, και είναι περίπου το ίδιο κόστος με αυτό μιας ρομποτικής επιστημονικής αποστολής

στη Σελήνη.

Για να είναι βιώσιμη η εταιρεία, θα πρέπει οι αποστολές να είναι τακτικές κι αυτό μπορεί να συμβεί, όπως έδειξε σχετική μελέτη, αν στην εξερεύνηση της Σελήνης συμμετάσχουν 15 έως 25 χώρες που ενδιαφέρονται, και μπορούν να πληρώσουν, για την εξόρυξη και μεταφορά στη Γη σεληνικών πόρων.

Μέσα στους πιθανούς πελάτες της εταιρείας περιλαμβάνονται κρατικά και ερευνητικά ιδρύματα ως και μερικά εξαιρετικά πλούσια άτομα, η δε απόδοση της επένδυσης κεφαλαίων κρίνεται ότι θα είναι αρκετά υψηλή λόγω των κινδύνων που κρύβει το όλο εγχείρημα.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Golden Spike Company είναι ο Άλαν Στερν, πρώην υποδιευθυντής της NASA, ενώ πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Τζέρι Γκρίφιν, πρώην διευθυντής πτήσεων του προγράμματος «Απόλλων» και επικεφαλής του «Διαστημικού Κέντρου Τζόνσον» στο Χιούστον του Τέξας.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συμμετέχουν πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο Νιούτ Γκίνγκριτς (πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων) και ο Μπιλ Ρίτσαρντσον (πρώην Aμερικανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ και πρώην υπουργός Ενέργειας επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον).

Keywords
Τυχαία Θέματα