Αποστάσεις ΣΥΡΙΖΑ από Παπανδρέου

09:32 1/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί εντόνως ένα σενάριο, με την εξής υπόθεση: το ΠΑΣΟΚ (ή, τελοσπάντων, η «Ελιά») λαμβάνει ένα ταπεινωτικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές, ανοίγει η βεντάλια της αμφισβήτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο Γιώργος Παπανδρέου λαμβάνει θέση στην επόμενη

μέρα.

Το εν λόγω σενάριο προφανώς έχει φτάσει και στην Κουμουνδούρου, καθώς στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα αναλύουν όλες τις περιπτώσεις και τα σενάρια τα οποία θα μπορούσαν να καταλήξουν σε «αξιόπιστους εταίρους» σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί πρώτο κόμμα και ψάχνει για συμμάχους προκειμένου να συγκροτήσει κυβέρνηση.

Ωστόσο, στην παρούσα φάση, η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι αυτή η συζήτηση βλάπτει την δυναμική του κόμματος, εξ ου και χθες δύο κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου -ο Νίκος Βούτσης και ο Πάνος Σκουρλέτης- αντέδρασαν με ένα «ναι μεν, αλλά...» σχολιάζοντας την στάση του πρώην πρωθυπουργού, που καταψήφισε το άρθρο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Χρήσιμη η καταψήφιση»

Πάντως, παρά τις πολιτικές αποστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρώην πρωθυπουργό, η αξιωματική αντιπολίτευση παραδέχεται δημοσίως την ικανοποίησή της για την καταψήφιση του άρθρου από τον Γιώργο Παπανδρέου. «Οπωσδήποτε (σ.σ. είναι χρήσιμη η καταψήφιση του άρθρου για τις τράπεζες από τον κ. Παπανδρέου), διότι όλα αυτά είχαν θέση ψήφου εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση και το ότι η κυβέρνηση μετά από όλα αυτά έχει οριακή πλειοψηφία, είναι θετικό», είπε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, που απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να είναι στο φάσμα των προσωπικοτήτων με τις οποίες συνομιλεί ο ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι», είπε μονολεκτικά ο κ. Βούτσης. Ακόμη οξύτερος ήταν στον ρ/σ «Στο Κόκκινο»ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Ανεξάρτητα από τη στάση αυτή (σ.σ. δηλαδή την καταψήφιση στη Βουλή) και με ό,τι τις προηγούμενες μέρες διέρρεε το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου σε σχέση με τις τράπεζες, πρέπει κανείς να το αξιολογήσει (σε συνδυασμό με όσα) επιβαρύνεται όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να είναι πολιτικά αναξιόπιστος. Άρα θα έβλεπα και μια προσπάθεια προσωπικής διάσωσης, να διασώσει ό,τι μπορεί», επισήμανε ο πορτ παρόλ της Κουμουνδούρου, κλείνοντας τα σχετικά σενάρια.
Σε κάθε περίπτωση, στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν με ενδιαφέρον -και αγωνία- τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επαναλάβει τη φράση του Λένιν περί «συνεργασίας και με τον διάβολο»...

Keywords
Τυχαία Θέματα