Αποποινικοποίηση του… μίσους θέλει ο Πλεύρης

Χθες, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε τον Μάκη Βορίδη γράφοντας στο Twitter πως «άλλο Χουντικός, όμως άλλο Ναζί». Σήμερα, ο υποψήφιος με τη Ν.Δ. στις εκλογές του Ιουνίου, Θάνος Πλεύρης εξέφρασε τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο να απαγορευτούν τα

κηρύγματα μίσους.

Δεν μπορεί κανείς παρά να αναγνωρίσει στον Θάνο Πλεύρη ότι παρέμεινε σταθερός στις απόψεις του, παρά τη μετεγγραφή του από το ΛΑΟΣ στη Ν.Δ.

Πριν από λίγα χρόνια είχε αναλάβει την υπεράσπιση του πατέρα του, Κώστα Πλεύρη, όταν ο τελευταίος κάθισε στο σκαμνί εξαιτίας συγγραφικού του πονήματος, που αποκαλούσε τους Εβραίους υπάνθρωπους. «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι . ∆ιότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα», έγραφε μεταξύ άλλων.

Το δικαστήριο έκρινε τότε ότι «δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος [...] είχε πρόθεση να προτρέψει τον αναγνώστη σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις , μίσος ή βία κατά των Εβραίων [...] γιατί δεν καταφέρεται συλλήβδην κατά των Εβραίων αλλά κατά των εβραιοσιωνιστών , οι οποίοι προέβησαν στις συγκεκριμένες πράξεις που αναφέρονται στο βιβλίο».

Keywords
Τυχαία Θέματα