Απολύσεις, πλειστηριασμοί και χαράτσι επί τάπητος

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που αφορούν την κινητικότητα. Το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συγκεκριμένο αριθμό αποχωρήσεων από το Δημόσιο (συνταξιοδοτήσεις και απολύσεις) ως το τέλος του 2016.
Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και το τελικό σχέδιο – εκκρεμεί η έγκριση από την Τρόικα, για τον νέο, ενιαίο φόρο ακινήτων που θα εφαρμοστεί από το 2014.

Όσον αφορά το ζήτημα των πλειστηριασμών στην

πρώτη κατοικία, που προκαλεί τις αντιδράσεις πλειάδας βουλευτών της δικομματικής κυβέρνησης, συνεργάτες του κ. Στουρνάρα δηλώνουν ότι με προσπάθειες του ΥΠΑΝ αναζητούνται λύσεις ώστε να μην θιγούν όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα ξεκινήσει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και ήδη προβληματισμό προκαλούν οι αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών στην πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών για σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Όσον αφορά στο καυτό θέμα των μετακινήσεων των δημοσίων υπαλλήλων ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει οι κατάλογοι από τα υπουργεία να βρίσκονται στα χέρια του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι το τέλος του μήνα.

Στη σύσκεψη θα μετέχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Μανιάτης, Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και εκπρόσωπος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμύνης.

Θα συμμετάσχουν επίσης και οι γενικοί γραμματείς υπουργείων που έχουν εκκρεμότητες ενόψει της νέας αξιολόγησης από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει, τέλος, τη σύσκεψη της Τρίτης για τα προαπαιτούμενα ενόψει της έλευσης της τρόικας. Πιο συγκεκριμένα:

Για την ολοκλήρωση του σχεδίου διαθεσιμότητας των πρώτων 12.500 δημοσίων υπαλλήλωνΓια την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ με αμετάκλητες αποφάσεις οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν εντός Αυγούστου και να εφαρμοστούν έως το τέλος του 2013.Για την υποχρέωση καταρτισμού ενός Νέου Κώδικα για τους δικηγόρους.Για τον καθορισμό των οφειλών Δημοσίου και φορέων σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ εν όψει αποκρατικοποίησής τους.Για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2014, όπου θα πρέπει να οριστικοποιηθούν και τα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2015-2016
Keywords
Τυχαία Θέματα